Το 52% των Gen Z και το 49% των millennials στις ΗΠΑ σχεδιάζουν να ταξιδέψουν το φετινό Σαββατοκύριακο των Ευχαριστιών (24-28 Νοεμβρίου).

Μάλιστα η τάση που επικρατεί είναι τα ταξίδια τελευταίας στιγμής, σύμφωνα με την TripAdvisor.

Παράλληλα, το 55% των ταξιδιωτών πρόκειται να ταξιδέψουν σε προορισμούς εντός δύο ωρών από το σπίτι την Ημέρα των Ευχαριστιών. Επιπλέον, το 39% των ταξιδιωτών θα μείνουν στο εσωτερικό.

Μόνο το 6% θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό για τους εορτασμούς τους.

Οι Millennials είναι πιο πιθανό από τους Gen Z να έχουν σχέδια για ταξίδια διακοπών κατά τη διάρκεια της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Πολλοί επιλέγουν τώρα να περάσουν την ίδια μέρα με φίλους και όχι με την οικογένεια – μια τάση γνωστή ως «Friendsgiving». Αυτή η επιθυμία για ταξίδια, θα μπορούσε να είναι ενδεικτική της παγωμένης επιθυμίας περιπλάνησης που νιώθει η νεότερη γενιά να ταξιδεύει και να κάνει αγορές.

Το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων [23-27 Δεκεμβρίου] προβλέπεται να είναι το πιο ακριβό σαββατοκύριακο διακοπών του έτους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

H μέση τιμή διανυκτέρευσης ανέρχεται στα 599 $ ανά διανυκτέρευση. Το 2020 και 2019 ήταν  392 $ και 332 $ ανά διανυκτέρευση αντίστοιχα.

Την ίδια στιγμή, ο όγκος των κρατήσεων στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 469% σε σύγκριση με το 2020.

Για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο μέσος όγκος κρατήσεων στις ΗΠΑ αυξάνεται κατά 150% σε σύγκριση με το 2020.