Ο τουρισμός ευεξίας αποτέλεσε τη ναυαρχίδα για τις διεθνείς αφίξεις τουριστών οι οποίες έφθασαν τα προβλεπόμενα νούμερα το 2018, δύο χρόνια δηλαδή νωρίτερα από τις αρχικές προβλέψεις (2020).

Πολλοί επισκέπτες της Airbnb συμφωνούν ήδη ότι οι κρατήσεις για εμπειρίες που συνδέονται με την ευεξία έχουν αυξηθεί περισσότερο από 500% από το 2017 έως το 2018, με ιδιαίτερα έντονη αύξηση μεταξύ των ηλικιωμένων (ηλικίας 60+) των Gen Z και των millennials (ηλικίας 18-24 ετών) με την αύξηση και στις δύο ηλικιακές ομάδες να αγγίζει το 800%.

Ενώ υπάρχουν εμπειρίες ευεξίας για σχεδόν κάθε τύπο αυτοθεραπείας, η Airbnb έχει βρει ότι μερικές τάσεις αυξάνονται περισσότερο από τα υπόλοιπες:

Οι κρατήσεις για εμπειρίες που συνδέονται με την ευεξία καταγράφουν άνοδο  πάνω από 500% από το 2017 έως το 2018, με το Μεξικό να οδηγεί την κούρσα : Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι κρατήσεις για εμπειρίες ευεξίας αυξήθηκαν κατά 572% από το 2017 έως το 2018. Εν τω μεταξύ, η χώρα που βιώνει τη σημαντικότερη αύξηση στις εμπειρίες ευεξίας είναι το Μεξικό με ρυθμό αύξησης πάνω από 2.100% κατά το παρελθόν έτος και το Μπαλί να βρίσκεται στην κορυφή της λίστα.

Παράλληλα, οι εμπειρίες ευεξίας αυξήθηκαν μεταξύ όλων των ηλικιακών ομάδων, αλλά αυξήθηκαν περισσότερο  στους ηλικιωμένους: Στην πραγματικότητα, οι ηλικιωμένοι (ηλικίας άνω των 60 ετών) είναι η μεγαλύτερη αναπτυσσόμενη καταναλωτική βάση εμπειριών ευεξίας, με τις κρατήσεις να αυξάνονται κατά 887% από το 2017.

Τέλος, οι επισκέπτες από τη Γαλλία κάνουν περισσότερες κράτηση για εμπειρίες ευεξίας ενώ έντονο είναι το ενδιαφέρον και από χώρες όπως η Γαλλία, ο Καναδάς και η Γερμανία το περασμένο έτος.