Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι άμεσες δαπάνες για ταξίδια στις ΗΠΑ στα 1,2 τρις δολάρια πέρυσι ήταν στο ίδιο επίπεδο με τα στοιχεία πριν από την πανδημία, αποκαλύπτουν νέα στοιχεία.

Τα στοιχεία της Ένωσης Ταξιδίων ΗΠΑ (U.S. Travel Association) αντανακλούν τις «ουσιώδεις συνεισφορές» του κλάδου στην αμερικανική οικονομία.

Ωστόσο, οι οικονομολόγοι του ταξιδιού των ΗΠΑ προειδοποίησαν ότι κατά την προσαρμογή για τον πληθωρισμό, οι συνολικές δαπάνες για ταξίδια παρέμειναν μειωμένες κατά 14% το 2022.

Ο ταξιδιωτικός τομέας υποστήριξε 15 εκατομμύρια εργαζομένους στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων οκτώ εκατομμυρίων που απασχολούνταν άμεσα από την ταξιδιωτική βιομηχανία.

Οι ταξιδιωτικές δαπάνες δημιούργησαν σχεδόν 160 δισεκατομμύρια δολάρια σε συνολικά φορολογικά έσοδα, συμπεριλαμβανομένων 84 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε κρατικά και τοπικά φορολογικά έσοδα το 2022.

Ο Geoff Freeman, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της U.S. Travel Association,  δήλωσε ότι «τα ταξίδια ανέκαμψαν έντονα το 2022 χάρη στην ισχυρή ζήτηση για εγχώρια ταξίδια αναψυχής.

«Τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε στην πλήρη αποκατάσταση των διεθνών και επαγγελματικών ταξιδιών για να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε αυτόν τον κρίσιμο μοχλό της οικονομίας των ΗΠΑ».

Τα στοιχεία προέκυψαν καθώς οι ηγέτες του κλάδου άσκησαν πιέσεις σε 230 μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ για να τονίσουν ζητήματα όπως ο χρόνος αναμονής για βίζα και η ανάγκη να χρηματοδοτηθεί πλήρως το γραφείο για έναν βοηθό υπουργό Εμπορίου για ταξίδια και τουρισμό.

Ο Geoff Freeman πρόσθεσε πώς «η επιτυχία του ταξιδιού είναι η επιτυχία του έθνους – αυτές οι προτεραιότητες δεν είναι σημαντικές μόνο για τον κλάδο μας αλλά και για το μέλλον της οικονομίας των ΗΠΑ».