Υπερδιπλάσιο είναι το ποσοστό των ταξιδιωτών της ηπειρωτικής Κίνας που ανυπομονούν να ταξιδέψουν μόλις αυτό τους επιτραπεί.

Αναμφισβήτητα, ήταν μια δύσκολη περίοδος για την κινεζική ταξιδιωτική βιομηχανία. Η καραντίνα, οι αυστηρές πολιτικές lockdown και η ταλαιπωρία έχουν αναφερθεί ως λόγοι για την αναβολή ταξιδιών εσωτερικού και εξωτερικού.

Καθώς το Πεκίνο αρχίζει να χαλαρώνει τους περιορισμούς του μηδενικού Covid, η τεράστια ζήτηση για διεθνή ταξίδια σηματοδοτεί μια ισχυρή ανάκαμψη.

Το 38% των 1.003 ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση που διεξήχθη από την εταιρεία λύσεων μάρκετινγκ Dragon Trail International δήλωσε ότι θα κλείσει διακοπές εκτός ηπειρωτικής Κίνας εντός έξι μηνών από την άρση της πολιτικής καραντίνας κατά την άφιξη.

Η στάση απέναντι στην πολιτική καραντίνας κατά την άφιξη έχει αλλάξει σημαντικά – καθώς το 59% των ερωτηθέντων θέλει τώρα να χαλαρώσει, καταγράφοντας μια αύξηση 20% από μια ανοιξιάτικη δημοσκόπηση.

  • Περισσότερο από το 88% των ερωτηθέντων εξέφρασαν ανησυχίες για τις μελλοντικές τους επιπτώσεις στο περιβάλλον και τις κοινότητες υποδοχής. Μάλιστα, προτιμούν τα φιλικά προς το περιβάλλον καταλύματα και άλλες τουριστικές εγκαταστάσεις με πράσινα διαπιστευτήρια.
  • Οι ερωτηθέντες έδειξαν επίσης προτίμηση στην παρατήρηση της άγριας ζωής αλλά χωρίς να επεμβαίνουν στη ζωή των άγριων ζώων.
  • Οι Κινέζοι παραθεριστές αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες, όπως η τοπική γαστρονομία (το 60,8% εξέφρασε αυτή την προτίμηση) και τον τρόπο ζωής (56,7%).
  • Τέλος, οι Κινέζοι ταξιδιώτες είναι προσεκτικοί όσον αφορά στην ασφάλεια. Ειδικότερα, ο αριθμός των ερωτηθέντων που θέλουν να μάθουν εάν ένας πιθανός προορισμός είναι ασφαλής έχει αυξηθεί και είναι δεύτερος μετά την οικονομική προσιτότητα στον καθορισμό των επιλογών διακοπών.