Τις διαφορές και τις ομοιότητες μεταξύ των Baby Boomers, Generation X και Millennials ταξιδιωτών εξέτασε σε πρόσφατη μελέτη του το πολυτελές ταξιδιωτικό δίκτυο Virtuoso.

Συγκεκριμένα, οι Baby Boomers ταξίδεψαν περισσότερο από όλες τις γενικές. Παράλληλα εκτιμούν το στυλ ταξιδιού με όσο το δυνατόν μικρότερο αποτύπωμα στον προορισμό που επισκέπτονται.

Επίσης προτιμούν μικρές, ιδιωτικές ομάδες για ταξίδια (όπως ταξίδια πολλών γενεών), κρουαζιέρες στο ποτάμι και ονειρεμένες διακοπές που έχουν χάσει λόγω ταξιδιωτικών περιορισμών που σχετίζονται με τον κορονοϊό ή ανησυχιών για την υγεία τους.

Η μελέτη αποκάλυψε ότι η Γενιά Χ δίνει προτεραιότητα στην ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, αλλά ταξιδεύει λιγότερο από άλλες γενιές λόγω ταραχώδους προγράμματος.

Ενώ ταξιδεύουν λιγότερο, ξοδεύουν περισσότερο από τους ομολόγους τους όταν κάνουν διακοπές. Η γενιά Χ τείνει να επιτρέπει στα παιδιά τους να ενημερώνουν τις ταξιδιωτικές τους αποφάσεις, θέλουν έξυπνη πολυτέλεια, είναι πρόθυμα να πληρώσουν για μια υπηρεσία και προτιμούν την αυθεντικότητα.

Όσο για τους Millennials, τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι επιθυμούν να συνδεθούν με την εργασία τους αλλά να έχει νόημα και σύνδεση με το ποιοι είναι.

Τα ταξίδια επιτρέπουν στους Millennials να εξερευνήσουν άλλους πολιτισμούς και δίνουν προτεραιότητα τόσο στον ελεύθερο χρόνο τους όσο και στο εισόδημά τους.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να εμπνέουν τους millennials για ταξίδια, αλλά η βιωσιμότητα είναι ένας οδηγός για τις αποφάσεις τους.