Καθώς ορισμένες χώρες και πολιτείες αρχίζουν να χαλαρώνουν τα μέτρα που προήλθαν απο τον Covid-19, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες λένε ότι βλέπουν νέο ενδιαφέρον για τα ταξίδια.

«Περάσαμε περίπου πέντε συνεχείς εβδομάδες μειώσεων στην κίνηση στο Διαδίκτυο», δήλωσε ο Jeff Roy, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Collette. «Τις τελευταίες δύο εβδομάδες όλα έχουν γίνει πιο θετικά.

«Αρχίζουμε να βλέπουμε τους πελάτες να αλληλεπιδρούν ξανά. Αρχίζουν να ψωνίζουν, να ερευνούν. ”

Ο Ben Perlo, διευθύνων σύμβουλος των επιχειρήσεων της G Adventures στις ΗΠΑ, το λέει επίσης ότι βλέπει πολλή δραστηριότητα.

«Οι άνθρωποι κάνουν πλέον κρατήσεις», είπε. «Και δεν είναι μόνο οι άνθρωποι που κάνουν κράτηση ξανά. Λαμβάνουμε πολλές καλές νέες κρατήσεις. ”

Πότε και πού θέλουν να ταξιδέψουν

Ο Jeff Roy λέει ότι η Collette έχει ακόμα πολλά εγχώρια ταξίδια στα βιβλία της για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Αλλά το ενδιαφέρον παραμένει υψηλό για τα διεθνή ταξίδια και η εταιρεία εξακολουθεί να έχει πολλούς ευρωπαϊκούς προορισμούς στα πλάνα για το φθινόπωρο.

Οι κορυφαίοι προορισμοί για νέες κρατήσεις, είπε, περιλαμβάνουν τη Βρετανία, την Ιρλανδία, τα εθνικά πάρκα, το Canadian Rockies, τη Φινλανδία και τη Νότια Αφρική.

Στο G Adventures, το οποίο ταξιδεύει σε μικρές ομάδες, ο Perlo λέει ότι το ενδιαφέρον, είναι ιδιαίτερα υψηλό για τη Νότια και Κεντρική Αμερική.

«Η αίσθηση μου είναι ότι οι άνθρωποι θέλουν να βγουν έξω και να εξερευνήσουν », είπε Ben Perlo.

«Βλέπουμε επίσης μια μεγάλη ζήτηση στα Γκαλαπάγκος, το οποίο βρήκα αρκετά ενδιαφέρον.  ”

Ο ben Perlo είπε ότι οι G Adventures κερδίζουν επίσης πελάτες και κρατήσεις με τα ειδικά σχεδιασμένα προϊόντα τους για ιδιωτικά γκρουπ.