H  πανδημία του Covid έχει έχει οδηγήσει τους πελάτες να  εκτιμούν περισσότερο τους ταξιδιωτικούς πράκτορες πρώτης γραμμής.

Αυτο ήταν το συμπέρασμα του συνεδρίοπυ του Vertical Travel Group στην Κύπρο, με θέμα το “σημερινό” κλίμα και τα βασικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο τουριστικός κλάδος.

Η Alison Holmes, επικεφαλής του Co-0p Travel Consortium ,δήλωσε ότι η “χρυσή τομή” της πανδημίας είναι ότι οι πελάτες εκτιμούν τώρα περισσότερο από πριν τους κατ’ οίκον εργαζόμενους και τους πράκτορες λιανικής πώλησης.

Η ίδια δήλωσε: “Ο κόσμος είναι πολύ πιο σημαντικός από ό,τι νομίζουν.Είναι σαφές ότι οι ταξιδιώτες επιδιώκουν τις συμβουλές των πρακτόρων και την ασφάλεια της κράτησης μέσω ενός πράκτορα.Ενα από τα πιο απογοητευτικά πράγματα που έπρεπε να αντιμετωπίσουν οι άνθρωποί μας τα τελευταία χρόνια είναι οι ταξιδιώτες  που τους τηλεφωνούν για συμβουλές, παρόλο που δεν έκαναν κράτηση σε αυτούς.

Αυτοί οι άνθρωποι έχουν κάνει κράτηση μέσω διαδικτύου, αλλά δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με κανέναν όταν κάτι πάει στραβά, οπότε απευθύνονται στους πράκτορες για δωρεάν βοήθεια.

“Αυτό καταδυκνύει πρέπει να γίνονται κρατήσεις μέσω αξιόπιστων κατ’ οίκον ταξιδιωτικών πρακτόρων ή ταξιδιωτικών γραφείων σε καταστήματα για αυτό το επίπεδο τεχνογνωσίας και ασφάλειας”.

Ο Holmes αναφέρθηκε σε μια πρόσφατη έρευνα της Abta, σύμφωνα με την οποία το 66% των νεότερων ανθρώπων (18-24 ετών) είναι πλέον πιο πιθανό να κάνουν κράτηση σε επαγγελματία ταξιδιωτικό πράκτορα από ό,τι πριν από την πανδημία.

Η ίδια έκθεση, με τίτλο Travel in 2022, διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι όλων των ηλικιακών ομάδων είναι τώρα 30% πιο πιθανό να κάνουν κράτηση σε επαγγελματία ταξιδιωτικό πράκτορα από ό,τι πριν από την πανδημία, κυρίως για την καθοδήγησή τους σχετικά με τις ταξιδιωτικές απαιτήσεις του Covid και την ασφάλεια ενός πακέτου διακοπών.

Ο Nick Hughes, διευθυντής πωλήσεων της Gold Medal, κεντρικού χορηγού του συνεδρίου της Vertical, δήλωσε ότι οι πράκτορες ιστορικά “υποτιμούσαν τον εαυτό τους”.

“Η Covid έδειξε πραγματικά την αξία που μπορούν να προσφέρουν οι πράκτορες”, δήλωσε. “Πολλοί από τους συνεργάτες μας βλέπουν περισσότερους πελάτες να περνούν την πόρτα τους από ό,τι πριν και νομίζω ότι οι πράκτορες έχουν υποτιμήσει τον εαυτό τους πάρα πολύ.
Σε άλλους κλάδους οι άνθρωποι χρεώνονται μόνο και μόνο επειδή μιλούν με ειδικούς στον τομέα τους, αλλά στον κλάδο μας δίνουμε αυτή την υπηρεσία δωρεάν.

Αυτό που μάθαμε τα τελευταία χρόνια είναι ότι πρέπει να κατανοήσουμε την αξία που προσφέρουμε ως ταξιδιωτικοί πράκτορες και ταξιδιωτικοί πράκτορες και πώς να την αξιοποιήσουμε στο έπακρο”.

Το συνέδριο του Vertical Travel Group πραγματοποιήθηκε στον όμιλο ξενοδοχείων  “Κωνσταντίνου” στην Πάφο από τις 31 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου.