Οι ταξιδιώτες από την Ινδονησία μπορούν τώρα να επισκεφθούν τα ΗΑΕ βάσει του Διακανονισμού Διαδρομής Ασφαλούς Ταξιδιού (STCA) μεταξύ των δύο χωρών, εξήγησαν οι αρχές. Το STCA είναι μια επίσημη συμφωνία μεταξύ της Ινδονησίας και των ΗΑΕ για τη διευκόλυνση των ταξιδιών μεταξύ των δύο χωρών για βασικούς επιχειρηματικούς και εμπορικούς, οικονομικούς, διπλωματικούς και επίσημους σκοπούς.

Το Προξενείο της Ινδονησίας στο Ντουμπάι επιβεβαίωσε ότι το ταξίδι μεταξύ Ινδονησίας και ΗΑΕ στο πλαίσιο του προγράμματος STCA είναι επί του παρόντος σε εξέλιξη μετά από προσωρινή αναστολή νωρίτερα. Εν τω μεταξύ, η αεροπορική εταιρεία flydubai του Ντουμπάι έχει επίσης ενημερώσει τη συμβουλευτική της για τους επιβάτες της Ινδονησίας. Όπως ανέφερε η Gulf News , ο ιστότοπος της αεροπορικής εταιρείας δήλωσε προηγουμένως ότι τα ΗΑΕ δεν επιτρέπουν πλέον την είσοδο σε υπηκόους της Ινδονησίας που ταξιδεύουν στο πλαίσιο του προγράμματος Safe Travel Corridor.

Σε μια δήλωση, ένας εκπρόσωπος της flydubai δήλωσε ότι η αεροπορική εταιρεία συνεχίζει να ενημερώνει τον ιστότοπό της με τους τελευταίους ταξιδιωτικούς περιορισμούς. «Ενθαρρύνουμε τους επιβάτες μας να ενημερώνονται με τους τελευταίους κανονισμούς από επίσημες πηγές όπως το IATA Travel Center, ώστε να είναι προετοιμασμένοι για ολόκληρο το ταξίδι τους», πρόσθεσε στη δήλωση.

Το STCA έχει διευκολύνει τους ταξιδιώτες επαγγελματίες και τους κατόχους διπλωματικών ή υπηρεσιακών διαβατηρίων και από τις δύο χώρες να ταξιδεύουν ανεξάρτητα από το κλείσιμο των συνόρων.