Καλοκαίρι σημαίνει οδικές εκδρομές και τα ταξίδια με τροχόσπιτα (RV) συνεχίζουν να κερδίζουν σε δημοτικότητα. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα ενοικιαστών της RVshare, το 68% των ταξιδιωτών δήλωσε ότι είναι πολύ πιθανό να κάνει ένα οδικό ταξίδι αυτό το καλοκαίρι. Η ευελιξία που παρέχουν τα RV, μαζί με μια μοναδική επιλογή διακοπών είναι ελκυστική για πολλούς.

Με την αύξηση της ευαισθητοποίησης γύρω από τη βιομηχανία οχημάτων RV έρχεται ένα κύμα νεότερων γενεών που ενδιαφέρονται για αυτή τη μορφή ταξιδιού.

Θεωρείται ως μια εξαιρετική επιλογή για οικογένειες και φίλους, συμπεριλαμβανομένων των κατοικιδίων. Η υψηλή τιμή του φυσικού αερίου αποτελεί εμπόδιο για ορισμένους (με το 58% των ερωτηθέντων να λένε ότι έλαβαν υπόψη τις τιμές του φυσικού αερίου στα σχέδιά τους), αλλά συνολικά τα ταξίδια με RV συνεχίζουν να αυξάνονται σε δημοτικότητα.

Τα RV γίνονται δημοφιλή σε νεότερους πληθυσμούς

Το ενδιαφέρον ενοικίασης RV παρέμεινε σταθερό από το 2020 έως το 2021, στο 13% των ταξιδιωτών. Ωστόσο, τα RV κερδίζουν σε δημοτικότητα μεταξύ των νεότερων δημογραφικών ομάδων με το 25% των ταξιδιωτών ηλικίας 18-34 ετών να έχει κάνει ένα ταξίδι με RV τους τελευταίους 12 μήνες, καταγράφοντας αύξηση 7% σε ετήσια βάση και το 47% να θέλει να κάνει ένα ταξίδι με RV τους επόμενους 12 μήνες

Οι διαφορές μεταξύ των γενεών είναι εμφανείς ως προς τα ταξίδια με RV, ειδικά μεταξύ των ηλικιωμένων ταξιδιωτών 55+ που δεν έχουν νοικιάσει ποτέ στο παρελθόν ένα RV.

Η ευκολία είναι το κλειδί

Όταν πρόκειται για ταξίδια με RV, υπάρχει μεγάλη ζήτηση για να γίνει η διαδικασία όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτη. Οι ταξιδιώτες γενικά εκφράζουν την επιθυμία για ευκολία στην παραλαβή, την παράδοση και την εγκατάσταση. Οι μισοί ή περισσότεροι ερωτηθέντες θέλουν επίσης την άνεση ενός RV που παραδίδεται και ρυθμίζεται πριν από την άφιξή τους.

Πολλοί ιδιοκτήτες στην πλατφόρμα RVshare προσφέρουν επιλογές παράδοσης, που σημαίνει ότι θα παραδώσουν το RV απευθείας στο σπίτι ή στον προορισμό σας.

Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αισθάνονται άβολα να οδηγούν ή να ρυμουλκούν ένα μεγάλο όχημα ή που θέλουν να φτάσουν με το δικό τους όχημα και να έχουν ήδη τοποθετήσει το RV.

Τάσεις

• Η προηγούμενη εμπειρία ενοικίασης RV είναι θετική όταν πρόκειται για μελλοντική πρόθεση. Όσοι έχουν νοικιάσει ένα RV τους τελευταίους 12 μήνες ήταν πιο ενθουσιώδεις και τα 2/3 αυτών των ταξιδιωτών εκδήλωσαν ενδιαφέρον να κάνουν άλλο ένα ταξίδι το επόμενο έτος.

• Τα ταξίδια με RV συνήθως περιλαμβάνουν μια ομάδα ανθρώπων που ταξιδεύουν μαζί. Το 25% ταξίδευε με την οικογένεια και το 28% ταξίδευε με φίλους. Τα RV είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συναντηθούν οι ομάδες, είτε πρόκειται για οικογενειακή επανένωση, για να συγκεντρώσουν τους φίλους του γυμνασίου ή απλώς περνούν χρόνο με την ευρύτερη οικογένεια.

• Το κάμπινγκ είναι κορυφαία δραστηριότητα με ταξίδια με RV. Σχεδόν το 30% των ταξιδιωτών με RV κατασκήνωσε στο τελευταίο τους ταξίδι. Η στάθμευση σε ένα κάμπινγκ εξακολουθεί να κυριαρχεί όταν πρόκειται για προορισμούς RV και δικαίως. Πολλά κάμπινγκ έχουν πολυτελείς ανέσεις, άφθονο διασκέδαση για οικογένειες και πανέμορφα τοπία.

• Όταν κάνει ζέστη έξω όλοι θέλουμε να είμαστε κοντά στο νερό. Ένας παραθαλάσιος προορισμός ήταν μέρος του τελευταίου ταξιδιού για το 24% των ταξιδιωτών με RV ενώ το 16% πήγε σε έναν προορισμό λίμνης/ποταμού.

• Για όσους σχεδιάζουν να κάνουν ένα ταξίδι, το 53% σχεδιάζει να οδηγήσει το RV και το 27% σχεδιάζει να παραδώσει το RV στον προορισμό του στην κατασκήνωση.

• Για όσους ενοικιαστές σχεδιάζουν να ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι, το 53% ισχυρίζεται ότι χρειάζεται διακοπές και ανυπομονεί να χαλαρώσει, ενώ το 45% είναι ενθουσιασμένο να βγει έξω και να εξερευνήσει τι έχει να προσφέρει η υπέροχη ύπαιθρος.