Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι χαμηλές τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια συνέβαλαν στη μείωση του πληθωρισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, τον Αύγουστο.

Οι ναύλοι στις αεροπορικές εταιρείες μειώθηκαν κατά 2,1% μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου 2023, σε σύγκριση με άνοδο 13,4% πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS).

Η ONS, ανακοίνωσε ότι ο πληθωρισμός μειώθηκε στο 6,7% τον περασμένο μήνα από 6,8% τον Ιούλιο.
Όπως δήλωσε «είναι μόλις η δεύτερη φορά που οι ναύλοι μειώνονται μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου από τότε που ξεκίνησε η μηνιαία συλλογή των τιμών το 2001. Η άλλη φορά ήταν το 2020 όταν οι κινήσεις των τιμών επηρεάστηκαν από την πανδημία.

Η πτώση φέτος αντανακλά εν μέρει μια σχετικά υψηλή τιμή του Ιουλίου 2023. Αυτή,  μπορεί με τη σειρά της, να σχετίζεται με τιμές στην ημερομηνία αναχώρησης και την εγγύτητα κόστους με τις περιόδους σχολικών διακοπών.

Φέτος, οι τιμές Ιουλίου συγκεντρώθηκαν για πτήσεις με προορισμό το εξωτερικό που αναχωρούν στις 18 Ιουλίου, ενώ η ημερομηνία αναχώρησης ήταν στις 12 Ιουλίου πέρυσι».

Η ONS επεσήμανε επίσης μια «πτωτική επίδραση» από τις υπηρεσίες διαμονής. Οι τιμές μειώθηκαν φέτος τον μήνα αλλά αυξήθηκαν πριν από ένα χρόνο.

«Σε αυτήν την κατηγορία, η πλειονότητα των επιπτώσεων προήλθε από τη διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο, όπου οι τιμές λαμβάνονται λίγο πριν από την ημερομηνία και μπορεί να ποικίλλουν ανάλογα με τον αριθμό των διαθέσιμων δωματίων με αποτέλεσμα την αστάθεια από μήνα σε μήνα», πρόσθεσε.