Η περίφημη Πλωτή Πόλη της Ιταλίας έχει φτάσει σε ένα ανεπιθύμητο ορόσημο στον μακροχρόνιο αγώνα της με τον υπερτουρισμό.

Για πρώτη φορά, ο αριθμός των κλινών που προορίζονται για τουριστική χρήση στη Βενετία ξεπέρασε τους πραγματικούς κατοίκους της πόλης όλο το χρόνο.

Σύμφωνα με τον The Guardian, υπάρχουν πλέον 49.693 διαθέσιμες κλίνες σε τουριστικά καταλύματα, συμπεριλαμβανομένων παραδοσιακών ξενοδοχείων και ιδιωτικών ενοικιαζόμενων κατοικιών, σε σύγκριση με τον μόνιμο πληθυσμό του 49.304 κατοίκων.

Αυτό το σημείο καμπής φτάνει καθώς αξιωματούχοι του Εκπαιδευτικού, Επιστημονικού και Πολιτιστικού Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNESCO) συγκεντρώνονται για να εξετάσουν εάν η Πόλη των Καναλιών θα πρέπει να προστεθεί στη λίστα του οργανισμού με τοποθεσίες «Παγκόσμιας Κληρονομιάς σε Κίνδυνο».

Η ερώτηση θα υποβληθεί στην Επιτροπή Παγκόσμιας Κληρονομιάς του Οργανισμού του ΟΗΕ κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης που μόλις ξεκίνησε στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας την Κυριακή και θα διαρκέσει έως τις 23 Σεπτεμβρίου.