Αύξηση 11% αναμένεται να καταγράψουν οι τουριστικές αφίξεις στη Τζαμάικα το 2023 σε σύγκριση με το 2022, εν όψει της πρόβλεψης που έχει θέσει η κυβέρνηση του έθνους της Καραϊβικής, σύμφωνα με δηλώσεις του Έντμουντ Μπάρτλετ, υπουργού Τουρισμού.

Η πρόβλεψη για υψηλότερη ανάπτυξη της Τζαμάικα βασίζεται στις «πρωτογενείς αγορές του νησιού που κατέγραψαν ανάπτυξη την προηγούμενη περίοδο», συμπεριλαμβανομένης της «σταθερής ανάπτυξης» κατά 7% μεταξύ των ταξιδιωτών των ΗΠΑ, ανέφεραν αξιωματούχοι του Jamaica Tourist Board (JTB) σε δήλωση.

«Ο τουρισμός της Τζαμάικας επέστρεψε και η ανάκαμψη μας συνεχίζει να ξεπερνά τις προηγούμενες προβλέψεις μας», δήλωσε ο Έντμουντ Μπάρτλετ μιλώντας στο συνέδριο τουριστικού εμπορίου FITUR στη Μαδρίτη πρόσφατα. «Τώρα βρισκόμαστε σε κατάσταση ανάπτυξης και το να το πετύχουμε αυτό σε διψήφιο ποσοστό για φέτος είναι τεράστιο».

Επιπλέον, οι αφίξεις στη Τζαμάικα από τον Καναδά προβλέπεται να αυξηθούν κατά 38,7% εκατό σε σύγκριση με το σύνολο του 2022, ενώ αξιωματούχοι της JTB αναφέρουν ότι τα ταξίδια από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη προς την Τζαμάικα προβλέπεται να αυξηθούν κατά 5,3%.