Τουριστικά πακέτα σε Ευρώπη και το αεροδρόμιο της Λάρνακας επιλέγουν οι Τουρκοκύπριοι για τις διακοπές τους ενόψει της μεγάλης Μουσουλμανικής γιορτής τους το Κουρμπάν Μπαϊράμ (Γιορτή των Θυσιών -από τις 30 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου).

Σύμφωνα με ταξιδιωτικά γραφεία στα κατεχόμενα, οι τιμές είναι πολύ φθηνότερες από τα αεροπορικά εισιτήρια για την Κωνσταντινούπολη ή την Αττάλεια από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου.

Αυτό αναφέρει ρεπορτάζ της Τουρκοκυπριακής εφημερίδας “Kibris”, στο οποίο οι επικεφαλής μεγάλων τουριστικών γραφείων στα κατεχόμενα, δήλωσαν στην εφημερίδα ότι σε σχέση με πέρυσι παρατηρείται αύξηση 30% σε όσους θα πετάξουν από το αεροδρόμιο της Λάρνακας με προορισμό την Ευρώπη, τα Ελληνικά νησιά ακόμα και την Τουρκία, μέσω Αθήνας, ενώ οι πελάτες τους ζητούν πακέτα ταξιδιού.

Η Φετχιγιέ Καραχασάνογλου του ταξιδιωτικού γραφείου “Σαγιάρ” δήλωσε ότι “τα αεροπορικά εισιτήρια στην Κωνσταντινούπολη για μια τετραμελή οικογένεια είναι σχεδόν ίσα με τις τιμές των τουριστικών πακέτων στην Ευρώπη.

Ετσι, οι Τουρκοκύπριοι επέλεξαν για τις διακοπές τους την Ευρώπη (Ιταλία, Ισπανία κυρίως) καθώς και να πετάξουν από τη Λάρνακα επειδή βρήκαν φθηνότερες και απευθείας πτήσεις  -αφού οι πτήσεις από Ecran πραγματοποιούνται μέσω Τουρκίας.

Οι πτήσεις για την Κωνσταντινούπολη έχουν φτάσει για τη Γιορτή των Θυσιών τα 335 ευρώ, ενώ ακόμα και για την Αττάλεια, που η διάρκεια της πτήσης είναι μόνο 30 λεπτά, τα εισιτήρια εκτοξεύτηκαν στα 235 ευρώ, από τα 35 ευρώ.

Εχουμε πουλήσει πακέτα για την Ευρώπη μέσω Λάρνακας που ξεκινούν από 399 ευρώ για μια πόλη έως και 999 ευρώ για τον μεγάλο γύρο της Ισπανίας.

Στα δε Βαλκάνια,  οι τιμές κυμαίνονται από 129 έως τα 629 ευρώ. Το θέμα με τις τιμές των εισιτηρίων θα πρέπει να εξετασθεί”.

Ο Οκάν Πολατκάν του ομώνυμου γραφείου δήλωσε ότι “λόγω των υψηλών τιμών των εισιτηρίων από το Ercan, η ζήτηση για την Κωνσταντινούπολη ήταν πολύ χαμηλή αυτή τη χρονιά και οι Τουρκοκύπριοι επιλέγουν να μεταβούν στην Κωνσταντινούπολη από τη Λάρνακα μέσω της Αθήνας επειδή είναι φθηνότερα”.

Οπως τόνισε οι προτιμήσεις των περισσοτέρων πελατών του “αφορούν τουριστικά πακέτα για Ιταλία και Ισπανία, οι τιμές των οποίων κυμαίνονται από 500 έως 700 ευρώ για μια εβδομάδα”.