Οι τιμές για τις ενοικιάσεις αυτοκινήτων διαφέρουν, ανάλογα με τον προορισμό.
Είτε είστε ταξιδιωτικός πράκτορας είτε ταξιδιώτης, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη, όπως διαθεσιμότητα των αυτοκινήτων, οι φόροι και η ασφάλεια.
Αλλά πώς μπορείτε να σταθμίσετε εύκολα, εάν αξίζει περισσότερο τον κόπο να νοικιάσουν οι πελάτες σας (ή εσείς) ένα αυτοκίνητο, από το να χρησιμοποιήσετε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ;

Το ChooseMyCar ανέλυσε το κόστος ενοικίασης αυτοκινήτου ανά εβδομάδα, σε 100 χώρες σε όλο τον κόσμο. Αποκάλυψε λοιπόν τους φθηνότερους και ακριβότερους προορισμούς για ενοικίαση αυτοκινήτου.

Οι ακριβότεροι προορισμοί για ενοικίαση αυτοκινήτου

Πρώτη στη λίστα με τους ακριβότερους προορισμούς ήρθε η Καμπότζη. Η ενοικίαση αυτοκινήτου ανά εβδομάδα, κοστίζει κατά μέσο όρο 1.734,68 δολάρια. Σύμφωνα με το ChooseMyCar, η τιμή μπορεί να οφείλεται στην περιορισμένη διαθεσιμότητα των μικρών και μεσαίων αυτοκινήτων.
Ο δεύτερος πιο ακριβός προορισμός είναι η Γκάνα, με την μέση ενοικίαση αυτοκινήτου να έρχεται περίπου στα 1.731.75 δολάρια την εβδομάδα.
Ακολουθούν το Μπενίν, (1.633,46 δολάρια ανά εβδομάδα), η Μπουρκίνα Φάσο (1.604,21 δολάρια) και την Αγκόλα (1.290,82 δολάρια).

Οι φθηνότεροι προορισμοί για ενοικίαση αυτοκινήτου

Ο φθηνότερος χώρος για ενοικίαση αυτοκινήτου είναι το Μαυροβούνιο. Εάν θέλετε να εξερευνήσετε οδικώς την περιοχή, δεν θα χρειαστεί να ξοδέψετε περισσότερα από 59,40 δολάρια την εβδομάδα.
Δεύτερη έρχεται η Σερβία, όπου η ενοικίαση αυτοκινήτου ανά εβδομάδα δεν ξεπερνά τα 82,39 δολάρια.
Ακολουθούν η Κροατία (107,47 δολάρια ανά εβδομάδα), η Βοσνία και Ερζεγοβίνη (113,32 δολάρια) και η Γουατεμάλα (157,03 δολάρια).