Οι Φιλιππίνες είναι προσανατολισμένες για την ανάκαμψη της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας.

Από την 1η Απριλίου, δεν θα υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των διεθνών επιβατών που φτάνουν σε όλα τα λιμάνια εισόδου στη χώρα. Οι πρεσβείες και τα προξενεία των Φιλιππίνων θα συνεχίσουν επίσης την έκδοση βίζας από την ίδια ημερομηνία.

Επιπλέον, αντί της αρχικής απαίτησης μιας δοκιμής RT-PCR που πραγματοποιείται 48 ώρες πριν από την αναχώρηση από το σημείο προέλευσης, ως εναλλακτική επιλογή, οι Φιλιππίνες επιτρέπουν πλέον την υποβολή αρνητικής εργαστηριακής εξέτασης αντιγόνου εντός 24 ωρών από την αναχώρηση.

Τα ενημερωμένα ψηφίσματα επιτρέπουν επίσης την είσοδο κατόχων διαβατηρίων από την ΕΔΠ Χονγκ Κονγκ και την ΕΔΠ Μακάο για περίοδο που δεν υπερβαίνει τις 14 ημέρες.

Και εγκρίνει την αμοιβαία αναγνώριση των πιστοποιητικών εμβολιασμού Covid-19 από την Κροατία, την Κύπρο και το Νεπάλ, τα οποία συγκαταλέγονται μεταξύ των 157 χωρών των οποίων οι πολίτες μπορούν να εισέλθουν στις Φιλιππίνες χωρίς βίζα σύμφωνα με την EO 408.

Οι Φιλιππίνες είναι ενθουσιώδεις που υποδέχονται περισσότερους ξένους επισκέπτες και εργάζονται για την περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών στα σύνορα για να αποδείξουν ότι είναι πιο διασκεδαστικό και ευκολότερο να επισκέπτεσαι τη χώρα μας.