Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι σεισμοί σε Τουρκία και Συρία, κατέστρεψαν περιοχές της κεντρικής Τουρκίας και της βορειοδυτικής Συρίας την περασμένη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου και άφησαν πίσω τους χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες.

Επιπλέον, οι ταξιδιωτικές υποδομές στην Τουρκία έχουν καταστραφεί. Αρκετά αεροδρόμια διέκοψαν προσωρινά τη λειτουργία τους για λόγους ασφαλείας και για να καταστεί δυνατή η άφιξη των διεθνών αποστολών βοήθειας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Hurriyet Daily News το αεροδρόμιο Αντιόχειας της Τουρκίας έχει υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή.
Ο διάδρομος του αεροδρομίου έχει ανοίξει στα δύο, ενώ και ο πύργος ελέγχου είναι εκτός λειτουργίας, λόγω σοβαρών ζημιών.

Το αεροδρόμιο Sakirpasa στα Άδανα και το διεθνές αεροδρόμιο Oguzeli σε Γκαζιαντέπ υπέστησαν επίσης ζημιές σε τερματικούς σταθμούς και σε άλλα κτίρια.
Ως αποτέλεσμα, οι τοπικές αρχές έκλεισαν τα αεροδρόμια για όλες τις υπηρεσίες πολιτικών πτήσεων.

Πολλά άλλα μεγάλα αεροδρόμια στην Τουρκία περιόρισαν επίσης τις πτήσεις λόγω της φυσικής καταστροφής, όπως το διεθνές αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολη, το διεθνές αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν της Κωνσταντινούπολης και το διεθνές αεροδρόμιο Εσένμπογκα της Άγκυρας.

Στοιχεία από το FlightAware.com έδειξαν ότι ο εθνικός αερομεταφορέας Turkish Airlines είχε ακυρώσει περισσότερες από 260 πτήσεις και καθυστέρησε άλλες 360.
Οι αεροπορικές εταιρείες ακύρωσαν ήδη 70 πτήσεις χθες Τρίτη, ενώ αλλαγές αναμένονται και στα σημερινά δρομολόγια.