Σύνταξη: tourismtoday.gr

Καθώς η Ευρώπη συνεχίζει να επιβάλλει νέα lockdown για να αντιμετωπίσει ένα άλλο κύμα COVID-19, η Μαδρίτη χαλαρώνει και γίνεται ελκυστική.

Λαμβάνοντας υπόψη τους νέους χαλαρούς κανόνες της, εκατοντάδες τουρίστες συρρέουν στην ισπανική πρωτεύουσα.
Για μια γεύση από το πώς ήταν το ταξίδι πριν από την πανδημία.

Οι τουρίστες πάνε στην Μαδρίτη για να απολαύσουν τον ήλιο και να κάνουν ένα διάλειμμα από την κόπωση COVID-19 που επηρεάζει την υπόλοιπη ήπειρο.

Μπαρ, εστιατόρια και καφετέριες λειτουργούν κανονικά. Και η ζωή, προς το παρόν, δείχνει κάποια ομοιότητα με την προ-COVID εποχή.

Ενώ οι πόλεις σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας, επιστρέφουν σε αυστηρότερα μέτρα κλειδώματος, η Μαδρίτη υιοθέτησε μια μάλλον ασυνήθιστη προσέγγιση στο άνοιγμα της βιομηχανίας τουρισμού και φιλοξενίας.
Ενός τομέα που απασχολεί περίπου το 13% του εργατικού δυναμικού της Ισπανίας.

Με τέσσερα εκατομμύρια άνεργους στη χώρα αυτή τη στιγμή, η πρωτεύουσα προσπαθεί να επιτύχει μια ισορροπία μεταξύ των προτεραιοτήτων για τη δημόσια υγεία και τόνωσης της τοπικής οικονομίας.

Η άφιξη τουριστών κάνει καλό στις επιχειρήσεις και στις θέσεις εργασίας, αλλά αποτελεί πονοκέφαλο για τις αρχές.

Οι Ευρωπαίοι επισκέπτες που σε πολλές περιπτώσεις καταφθάνουν σε ομάδες ξεφαντώνουν με πάρτι που στήνουν παντού. Από τα διαμερίσματα τους έως γκαράζ και αποθήκες.

Το ΑΕΠ της Μαδρίτης αυξήθηκε κατά 4,4% το τελευταίο τρίμηνο του 2020. Και δημιούργησε μία από τις τρεις θέσεις εργασίας στην Ισπανία.

Ωστόσο, η χώρα βλέπει αυξημένο ποσοστό νέων μολύνσεων COVID-19. Εάν η τάση συνεχιστεί, αυτές τις μέρες τα κρούσματα ίσως θα είναι δύσκολο να ελεγχθούν πριν ξεκινήσει το καλοκαίρι.