Ένας νέος δείκτης που δημιούργησε η αυστραλιανή ταξιδιωτική εταιρία Intrepid αποκάλυψε τις χώρες που πάσχουν περισσότερο από υπερτουρισμό.

Ο δείκτης συγκρίνει τις συνολικές αφίξεις επισκεπτών το 2016 με τον μόνιμο πληθυσμό για να δημιουργήσει ένα δείκτη πυκνότητας τουρισμού.

Ενώ η Ισλανδία απασχόλησε τις ειδήσεις πρόσφατα για την απίστευτη άνθηση στον τουρισμό της, με περίπου έξι τουρίστες ανά κάθε ντόπιο, η χώρα έρχεται δεύτερη με την Κροατία ως η χώρα με τους περισσότερους τουρίστες ανά κάτοικο με βάση το δείκτη της Intrepid.

Πιο αναλυτικά, η Κροατία καλωσόρισε 57.587.000 τουρίστες το 2016 και με τον πληθυσμό της να αγγίζει τα 4.170.600, της περίπου 14 τουρίστες για κάθε κάτοικο.

Η Ουγγαρία είναι η τρίτη χώρα στον κόσμο, με 52 εκατομμύρια τουριστών να επισκέπτονται το 2016 τη χώρα και με ποσοστό 538,71%του πληθυσμού της χώρας, να αναλογούν περίπου πέντε επισκέπτες ανά κάτοικο.

Άλλες χώρες που βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα είναι η Γαλλία, η Δανία, η Δημοκρατία της Τσεχίας, η Σιγκαπούρη και η Ισπανία.

Η έρευνα της Intrepid αποκάλυψε επίσης ότι οι ταξιδιώτες τόσο οι νεώτεροι όσο και οι μεγαλύτερης ηλικίας αρέσκονται να επισκέπτονται πιο εξωτικούς προορισμούς όπως το Περού, η Κούβα και η Ινδία, ενώ σχεδόν οι μισοί εξ αυτών επιλέγουν να ταξιδέψουν μόνοι τους με τους περισσότερους εξ αυτών να είναι γυναίκες.

Τέλος, η έρευνα για τις τάσεις των ταξιδιών αποκάλυψε την επιστροφή των «ξεχασμένων προορισμών» όπως η Αιθιοπία, η Ζιμπάμπουε, η Μολδαβία, η Γροιλανδία και το Καζακστάν.