Είναι οι χώρες που οι LBGTQ ταξιδιώτες αποφεύγουν “όπως ο διάολος το λιβάνι”. Και δικαιολογημένα αφού στους προορισμούς αυτούς, πάνω από 400 εκατομμύρια ομοφυλόφιλοι απειλούνται με διώξεις και ποινές που περιλαμβάνουν ακόμη και το θάνατο, παρά τα ψηφίσματα που καταδικάζουν τη βία κατά των LBGTQ ατόμων από την Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πρώτος προορισμός η Αφρική

Η Ουγκάντα είναι μια από τις χώρες που πρωτοστατεί ενάντια της LGTBQ κοινότητας, με την κυβέρνησή της να κάνει λόγο για φυλάκιση έως και 7 χρόνια σε περίπτωση που αποκαλυφθεί πως κάποιος δεν είναι straight, ενώ το 2014 η Rebecca Kadaga, επιθυμούσε να περάσει νομοσχέδιο στη κοινοβούλιο με την ονομασία «Kill The Gays» για να απαγορευθούν οι αφύσικες πράξεις. Τον Αύγουστο του 2016 μάλιστα η αστυνομία συνέλαβε 20 άτομα που παρευρίσκονταν σε μια εκδήλωση υπέρ της ομοφυλοφιλίας ως μέσο εκφοβισμού.

Το ίδιο συμβαίνει στο Λίβανο, το Τουρκμενιστάν, την Ουγκάντα, τη Ζάμπια, στην Τυνησία, στο Καμερούν και στην Κένυα.

Στην Τανζανία, στις αρχές του 2017 η κυβέρνηση απείλησε να δημοσιοποιήσει τα ονόματα των γνωστών LGBT ανθρώπων, ενώ στην Αίγυπτο, η αστυνομία χρησιμοποίησε ηλεκτρονικές εφαρμογές χρονολόγησης για τον εντοπισμό, τη σύλληψη και την κράτηση ατόμων που ανήκαν στη gay κοινότητα.

Στις χώρες του Σουδάν, της Σομαλίας, της Νιγηρίας και της Μαυριτανίας το κλίμα ομοφοβίας καλά κρατεί, μιας και εφαρμόζεται ακόμη η θανατική ποινή για τη δίωξη ομοφυλοφιλικών συμπεριφορών.

Δεύτερος προορισμός Δυτική- Κεντρική Ασία

Στο Ιράν, τη Σαουδική Αραβία, την Υεμένη, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Κατάρ, τα ΗΑΕ, το Μπαγκλαντές, το Μπουτάν, το Πακιστάν, τη Σρι Λάνκα και την Ινδία η διαφορετικότητα στις σεξουαλικές προτιμήσεις έχει τίμημα… το θάνατο πλην της κοινωνικής απομόνωσης και του στιγματισμού που βιώνουν, ενώ μάλιστα το 2016 η Ινδία ψήφισε κατά των gay γάμων μεταξύ των εργαζομένων στα Ηνωμένα Έθνη στο αντίστοιχο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Ορισμένες χώρες στην περιοχή αυτή ενσωματώνουν διάφορες ερμηνείες του ισλαμικού νόμου της Σαρία για να τιμωρήσουν την ομοφυλοφιλία. LGBTQ άτομα προσβάλλονται ή δολοφονούνται στο όνομα του “ηθικού καθαρισμού”.

Τρίτος προορισμός η Καραϊβική

Παρά το νομοσχέδιο του Μπελίζ που καταδικάζει τις εγκληματικές πράξεις κατά των ομοφυλοφίλων, δέκα χώρες της Καραϊβικής αρνούνται να καταστείλουν την ποινικοποίηση των σεξουαλικών πράξεων μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου λόγω ακραίων πολιτικών ή θρησκευτικών απόψεων.

Το 2018 στην Αντίγκουα μια ομοφοβική επίθεση άφησε ένα πατέρα νεκρό, ενώ το “πρόσωπο” του Pride της Τζαμάικα για το 2016 Dexter Pottinger δολοφονήθηκε στο σπίτι του χωρίς κανένας από τους γείτονες, παρόλο που ακούσαν τις κραυγές του, να καλέσει την αστυνομία.

Στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο, ένας νέος άνδρας πυροβολήθηκε με την κατηγορία πως έχει ομοφυλοφιλικές σχέσεις με τον αρχηγό της χώρας και τώρα ζητάει άσυλο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τέλος, στα νησιά Μπαρμπέιντος μια γυναίκα τρανς έπεσε θύμα ενός πρώην μισθοφόρου, ο οποίος αρχικά αφέθηκε ελεύθερος από την αστυνομία και συνελήφθη έπειτα από την πίεση των τοπικών ομάδων.