Η γενιά Generation Z των ταξιδιωτών έχει αναπτύξει εντελώς διαφορετικές ταξιδιωτικές προτιμήσεις από τους millennials και τους baby boomers, καθώς το internet αποτέλεσε από την αρχή της ζωής τους αναπόσπαστο κομμάτι.

Ως εκ τούτου, η παροχή Internet, o τουρισμός περιπέτειας και οι προορισμοί που έχουν εξαιρετικά hashtags στο Instagram αποτελούν βασικούς παράγοντες για τους επόμενους ταξιδιωτικούς προορισμούς τους.

Πιο αναλυτικά, ο δείκτης Generation Z Travel του ταξιδιωτικού παρόχου The Holiday Place παρουσιάζει τις κορυφαίες χώρες ανά τον κόσμο, οι οποίες κατατάσσονται πρώτες στις ταξιδιωτικές προτιμήσεις της Generation Z.

Οι κορυφαίες λοιπόν επιλογές για τους ταξιδιώτες της Gen Z είναι η Ιταλία, οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Ισπανία, ο Καναδάς, η Γερμανία, η Πολωνία, η Ρουμανία, το Μεξικό και η Νέα Ζηλανδία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Ιταλία κατέλαβε υψηλό βαθμό λόγω του Instagram, σημειώνοντας ότι υπάρχουν περισσότερα από 89 εκατομμύρια hashtags μόνο για τη χώρα.

Σημειώνεται τέλος ότι η Ιταλία  τα πήγε πολύ καλά και στην κατηγορία «κοινωνική και οικολογική συνείδηση» – δύο βασικούς παράγοντες για τις νεότερες γενιές. Η εταιρεία Holiday Place μελέτησε την περιβαλλοντική βιωσιμότητα των τουριστικών αξιοθέατων και τις πρωτοβουλίες προστασίας του περιβάλλοντος σε κατηγορίες όπως η εξαφάνιση ειδών και η αλλαγή της δασικής κάλυψης, για τα οποία η Ιταλία έφτασε στο πάνω μισό των δεδομένων της.