Η Στοκχόλμη και το Όσλο φαίνεται να μετατρέπονται στο νέο Παρίσι και Ρώμη, καθώς οι ακραίες καλοκαιρινές θερμοκρασίες αυξάνουν το ενδιαφέρον για τον ψυχρό βορρά της Ευρώπης.

Η Σκανδιναβία και άλλες πιο ψυχρές περιοχές της Ευρώπης βιώνουν μια εντυπωσιακή αύξηση στα ταξίδια για την περίοδο Ιουνίου έως Αυγούστου, αναδεικνύοντας την επιθυμία να ξεφύγουν από τις καυτές θερμοκρασίες που έχουν γίνει ο κανόνας σε δημοφιλείς προορισμούς όπως το Παρίσι και η Ρώμη.

Κατά τους ζεστούς μήνες, οι κρατήσεις για ταξίδια στη Νορβηγία, ιδιαίτερα σε μέρη όπως το δροσερό, παράκτιο Μπέργκεν – έχουν αυξηθεί κατά 37% σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με την εταιρεία πολυτελείας Kensington Tours.

Η εταιρεία πολυτελών περιηγήσεων ονόμασε επίσης το Ίνσμπρουκ της Αυστρίας, σχεδόν 2.000 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας στις αυστριακές Άλπεις, ως ένα καυτό καλοκαιρινό προορισμό, ανέφερε η Wall Street Journal.

Παράλληλα, η εταιρεία ταξιδιωτικών κρατήσεων Hopper ανέφερε ότι τα ταξίδια στη Σουηδία έχουν αυξηθεί κατά 70%, ενώ η Φινλανδία πρωτοστατεί στα καλοκαιρινά charts με άνοδο 126%.

Τέλος, υπήρξε αυξημένο ενδιαφέρον για τα Νησιά Φερόε, ένα γραφικό αρχιπέλαγος στα ανοικτά των ακτών της Δανίας που έχει ανεβάσει το τουριστικό προφίλ του τα τελευταία χρόνια.