Τις πιο πολυσύχναστες πόλεις που αγαπούν οι Βρετανοί τουρίστες – με τρεις στην πρώτη πεντάδα να βρίσκονται στην ίδια χώρα- αποκάλυψε πρόσφατη μελέτη της Dubai Tours and Tickets. Μάλιστα στην κορυφαία 10άδα βρίσκεται και η Αθήνα, καταλαμβάνοντας την 9η θέση.

Ειδικότερα, το 2024 έχουν γίνει κατά μέσο όρο 50.570 αναζητήσεις για πτήσεις προς τη Ρώμη κάθε μήνα από το Ηνωμένο Βασίλειο, γεγονός που την καθιστά την τοποθεσία με τις περισσότερες αναζητήσεις από Βρετανούς.

Ιδιαίτερα οι ιταλικές αποδράσεις φαίνεται να ενδιαφέρουν τους Βρετανούς ταξιδιώτες, με τρεις από τις πόλεις της χώρας να αποτελούν την πρώτη πεντάδα και τέσσερις στην πρώτη δεκάδα.

Το Μιλάνο, η Βενετία και η Φλωρεντία συμπληρώνουν τη λίστα με τις πόλεις με τις περισσότερες αναζητήσεις, με λιγότερο από 80.000 αναζητήσεις το μήνα στο google για πτήσεις προς αυτά τα hotspot.

Εκτός από τις ιταλικές πόλεις, η Λισαβόνα, το Βερολίνο, το Παρίσι, η Ρόδος, η Αθήνα και η Νίκαια συμβάλλουν στη συμπλήρωση της πρώτης 10άδας.

Ο μη ευρωπαϊκός προορισμός με την υψηλότερη κατάταξη ήταν το Ορλάντο, το οποίο ήταν η 15η χώρα με τις περισσότερες αναζητήσεις από Βρετανούς φέτος, με το Ντουμπάι να βρίσκεται στην 31η θέση στη λίστα.