Τους δέκα δημοφιλέστερους προορισμούς όπου συχνάζουν πορτοφολάδες αποκάλυψε η εταιρεία σύγκρισης ταξιδιωτικών ασφαλίσεων Quotezone.co.uk, προτρέποντας τους Βρετανούς ταξιδιώτες να προσέχουν ιδιαίτερα.

Ο δείκτης κατατάσσει τους πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς διακοπών με βάση το ποσοστό αναφοράς πορτοφολάδων στις κριτικές επισκεπτών για τα πέντε κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα κάθε χώρας.

Οι επισκέπτες στο Κολοσσαίο της Ιταλίας, τη Φοντάνα ντι Τρέβι και το Πάνθεον στη Ρώμη, καθώς και στο Duomo di Milano στο Μιλάνο και στην Gallerie Degli Uffizi στη Φλωρεντία ανέφεραν ότι τους είχαν κλέψει αντικείμενα σε 1.906 κριτικές του Tripadvisor.

Αυτό ισοδυναμεί με 463 αναφορές για πορτοφολάδες για κάθε εκατομμύριο Βρετανούς επισκέπτες στα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα της Ιταλίας – το υψηλότερο ποσοστό από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα.

Η Γαλλία είναι η δεύτερη χώρα με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από τους Βρετανούς και έχει επίσης τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό αναφορών για πορτοφολάδες με 283 ανά εκατομμύριο επισκέπτες, με τα 5 αξιοθέατα που παρακολουθούνται να βρίσκονται στο Παρίσι.

Η Ολλανδία κατέλαβε την τρίτη θέση στον δείκτη πορτοφολάδων, παρόλο που ήταν μόνο η ένατη χώρα με τις περισσότερες επισκέψεις.

Παρά τη φήμη της Βαρκελώνης για πορτοφολάδες, η Ισπανία – ο πιο δημοφιλής προορισμός διακοπών για τους Βρετανούς τουρίστες ήρθε μόνο έκτης στη λίστα με πέντε φορές λιγότερες αναφορές για κλοπές από την Ιταλία.