Εντυπωσιακή αύξηση παρουσιάζουν οι κρατήσεις των Βρετανών τουριστών στην Τουρκία για το 2018 χάρη στη μεγάλη γκάμα ξενοδοχείων από 2 έως και 5 αστέρια, τη απαράμιλλη φιλοξενία, την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, τα φανταστικά ηλιοβασιλέματα και φυσικά το value for money.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εταιρεία Jet2holidays οι τουρκικοί προορισμοί συγκαταλέγονται ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για οικογενειακές αποδράσεις, για καλύτερα hotspot πόλεων καθώς και για city break διακοπές, με την Αττάλεια να κατακτά την πρώτη θέση.

Μάλιστα, προκειμένου να ικανοποιήσει τη ζήτηση, η εταιρεία αύξησε τη χωρητικότητά της με πάνω από 600.000 θέσεις και έχει σημειώσει τετραπλασιασμό των κρατήσεων στην Αττάλεια, με διπλάσιες κρατήσεις προς το Bodrum και το Dalaman.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο η Τουρκία αλλά και η Ιταλία και η Κροατία οι οποίες παρατηρούν επίσης τεράστια ανάπτυξη, όπως επίσης και τα ελληνικά νησιά και η Κύπρος. Τα στοιχεία των κρατήσεων δείχνουν ότι όλο και περισσότεροι πελάτες προσπαθούν να εξερευνήσουν νέες και ανεξερεύνητες περιοχές, γεγονός που αποδεικνύεται από την αύξηση των κρατήσεων στην Κόστα ντε Αλμερία και τη Χαλκιδική.

Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί που παρουσιάζουν την μεγαλύτερη ανάπτυξη το 2018 είναι:

  1. Αττάλεια, Τουρκία
    2. Βερόνα, Ιταλία
    3. Χαλκιδική, Ελλάδα
    4. Αλικαρνασσός, Τουρκία
    5. Νάπολη, Ιταλία
    6. Κόστα ντε Αλμερία, Ισπανία
    7. Νταλαμάν, Τουρκία
    8. Κως, Ελλάδα
    9. Κεφαλονιά, Ελλάδα
    10. Λάρνακα, Κύπρος