Οι ευρωπαϊκές χώρες και οι προορισμοί στην Ασία συγκαταλέγονται στις κορυφαίες επιλογές των Κινέζων ταξιδιωτών.

Πιο συγκεκριμένα, η Γαλλία βρίσκεται στην κορυφή των ευρωπαϊκών προορισμών που προτιμούν οι Κινέζοι, όπως αποκαλύπτει πρόσφατη μελέτη του Dragon Trail.

Το Χονγκ Κονγκ, η Ιαπωνία, το Μακάο, η Ταϊλάνδη, η Νότια Κορέα, η Γαλλία, η Ταιβάν, οι Μαλδίβες, η Σιγκαπούρη και η Αυστραλία βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα.

Το Χονγκ Κονγκ βρίσκεται στην κορυφή της λίστας επειδή έλαβε το υψηλότερο ποσοστό συχνών επισκέψεων ταξιδιωτών από Κινέζους ταξιδιώτες. Οι Κινέζοι δεν κουράζονται να απολαμβάνουν τις διακοπές τους στο Χονγκ Κονγκ. Συγκεκριμένα, το Χονγκ Κονγκ σημείωσε 39% όσον αφορά στις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις.

Δεύτερη στη λίστα είναι η Ιαπωνία, η οποία έλαβε ποσοστό επαναλαμβανόμενων επισκέψεων 23%.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται αυτό που είναι γνωστό ως το Λας Βέγκας της Ασίας, το Μακάο. Η Ταϊλάνδη βρίσκεται στην τέταρτη θέση και η Νότια Κορέα στην πέμπτη θέση.

Στην έκτη θέση έχουμε ευρωπαϊκό προορισμό, τη Γαλλία. Είναι εντυπωσιακό ότι το ποσοστό των επαναλαμβανόμενων επισκέψεων στη χώρα είναι μόλις 9%, ενώ το ποσοστό των Κινέζων που θέλουν να την επισκεφτούν για πρώτη φορά είναι 91%.

Στην 7η θέση βρίσκεται η Ταϊβάν, και στην 8η οι Μαλδίβες. Στην 9η θέση, βλέπουμε τη Σιγκαπούρη. στην 10η, έχουμε την Αυστραλία.

Ενώ τα ποσοστά επαναλαμβανόμενων επισκεπτών είναι πολύ χαμηλά στους τέσσερις προορισμούς που προαναφέρθηκαν, το ποσοστό όσων δήλωσαν ότι θέλουν να επισκεφθούν για πρώτη φορά είναι πολύ υψηλό.

Έτσι, για παράδειγμα, στην Ταϊβάν, το 88% θέλει να πάει για πρώτη φορά. Στις Μαλδίβες, το 86% θέλει να πάει για πρώτη φορά, στη Σιγκαπούρη 96% και στην Αυστραλία, το 88% των Κινέζων ερωτηθέντων θέλει να πάει για πρώτη φορά.

Ωστόσο, πολλοί είπαν ότι ήθελαν να πάνε για πρώτη φορά στην Ιαπωνία, την Ταϊλάνδη, το Μακάο και τη Νότια Κορέα. Συγκεκριμένα, το 77% δήλωσε ότι ήθελε να πάει στην Ιαπωνία για πρώτη φορά, το 69% στο Μακάο, το 73% στην Ταϊλάνδη και το 87% στη Νότια Κορέα.