Τι κοινό έχουν οι Παρθένοι Νήσοι, η Αυστραλία η Ιταλία και η Ελβετία; Θεωρούνται από τους Αμερικανούς ταξιδιώτες ότι είναι τα ασφαλέστερα μέρη για ταξίδια στον κόσμο.

Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του State of Travel Insurance που πραγματοποίησε η Berkshire Hathaway Travel Protection.

Στην έρευνα συμμετείχαν περισσότεροι από 2.000 Αμερικανοί και τους ζητήθηκε να κατατάξουν 53 δημοφιλής προορισμούς (εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά) όσον αφορά στην ασφάλεια.

Επτά από τους δέκα κορυφαίους προορισμούς είναι στην Ευρώπη, ένας προορισμός είναι σε Ασία – Ωκεανία και δύο προορισμοί στην Καραϊβική.

Για κάθε προορισμό, τα αποτελέσματα της έρευνας αποτυπώνουν τα «αποτελέσματα ασφαλέστερων θέσεων» που προέκυψαν από τον αριθμό των ερωτηθέντων που τον χαρακτήρισαν «ασφαλή».
Η κατάταξη περιλαμβάνει επίσης μια βαθμολογία «Global Peace Index» που δημιουργήθηκε από το Ινστιτούτο Οικονομικών και Ειρήνης που συνδυάζει παράγοντες όπως η εγκληματικότητα, οι πολιτικές συνθήκες, τρομοκρατικές απειλές, η κοινωνική πρόνοια.

Top 10 ασφαλέστερων προορισμών

  1. Ιρλανδία
  2. Αυστραλία
  3. Ισλανδία
  4. Ελβετία
  5. Σκανδιναβία (Νορβηγία, Σουηδία, Δανία, Φινλανδία)
  6. Παρθένοι Νήσοι (ΗΠΑ και Βρετανία)
  7. Ιταλία
  8. Χώρες της Μπενελούξ (Βέλγιο, Κάτω Χώρες, Λουξεμβούργο)
  9. Ηνωμένο Βασίλειο
  10. Μπαχάμες