Ψάχνετε για ηλιόλουστα μέρη για να ζήσετε με πολλές δραστηριότητες να ασχοληθείτε; Ο καιρός φαίνεται να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του προορισμού: σχεδόν οι επτά στους δέκα (67%) λένε ότι το κλίμα στο νέο σπίτι τους ήταν ένας παράγοντας που έπρεπε να εξεταστεί πριν μετακομίσουν στο εξωτερικό.

Οι άνθρωποι είναι εξίσου πιθανό να σκεφτούν τον καιρό όπως κάνουν για το κόστος ζωής και το γενικό βιοτικό επίπεδο όταν σκέπτονται το νέο σπίτι τους (67% και 70%, αντίστοιχα). Με βάση τις εκτιμήσεις περισσότερων από 14.000 εκπατρισμένων από περισσότερες από 191 χώρες στην ετήσια έρευνα Expat Insider , το InterNations , το μεγαλύτερο δίκτυο στον κόσμο για ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό, συνέταξε μια μέχρι τώρα αδημοσίευτη κατάταξη των πιο ελπιδοφόρων προορισμών για τους λάτρεις του ήλιου.

Ένα καλύτερο κλίμα είναι ένα από τα πράγματα που οι Φινλανδοί μετανάστες που μετακινούνται στο εξωτερικό προσδοκούν περισσότερο, καθώς σχεδόν επτά στους δέκα (66%) το θεωρούσαν πιθανό όφελος πριν από τη μετεγκατάσταση – 20 ποσοστιαίες μονάδες περισσότερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο (46%). . Άλλες εθνικότητες που σκέφτοναι κατά ίδιο τον τρόπο είναι οι Ιρλανδοί (64%), οι Βρετανοί (63%) και οι Ρώσοι (62%), των οποίων οι χώρες προέλευσης μπορούν να βρεθούν μεταξύ των χειρότερων χωρών για να μετακομίσεις όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές επιλογές για όσους έχουν βαρεθεί τη βροχή, όπως η Μάλτα, η Κόστα Ρίκα, η Ισπανία, η Πορτογαλία και το Εκουαδόρ (Ισημερινός). Όχι μόνο θεωρείται  ότι ο καιρός μπορεί να σας ωφελήσει από τη μετακίνηση εκεί, η κατάταξη υποδηλώνει επίσης ότι ένα μεγάλο κλίμα μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής: οι χώρες αυτές συγκαταλέγονται μεταξύ των 20 κορυφαίων προορισμών. Ωστόσο, ένα ηλιόλουστο κλίμα δεν είναι το παν: η Κύπρος, η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Βραζιλία είναι ιδανικά για χαλάρωση στον ήλιο, αλλά κατατάσσονται μεταξύ των δέκα χειρότερων χωρών για εργασία στο εξωτερικό.

Οι 10 καλύτεροι προορισμοί για τους λάτρεις της ηλιοθεραπείας

1. Μάλτα
Με το 92 τοις εκατό των expats να θεωρούν το κλίμα ως ένα πιθανό όφελος, η Μάλτα οδηγεί τον κατάλογο των χωρών για να προχωρήσουν σε καλύτερες καιρικές συνθήκες. Κάτω από τον ήλιο της Μάλτας, είναι πολύ εύκολο να εγκατασταθούν οι απελάτες: στην πραγματικότητα, εννέα στους δέκα εκπατριζόμενους στη Μάλτα δηλώνουν ότι είναι εύκολο να εγκατασταθούν εκεί, ενώ ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι μόνο 59%. Αυτό σίγουρα συμβάλλει στο γεγονός ότι σχεδόν οι επτά στους δέκα εκπατρισμούς στη Μάλτα (69%) θεωρούν εύκολο να κάνουν τους ντόπιους φίλους σε σύγκριση με έναν παγκόσμιο μέσο όρο μόλις 45%. “Φανταστικός καιρός, ευκολία δημιουργίας φίλων και επαφών, όμορφο τοπίο”, συνοψίζει έναν βρετανό expat που ζει στη Μάλτα.

2. Κόστα Ρίκα
Η Κόστα Ρίκα δείχνει ότι ο ήλιος και η προσωπική ευτυχία μπορεί να σχετίζονται: όχι μόνο οι εννέα στους δέκα εκτοπισμένους (89%) λένε ότι θεωρούν το δυνητικό όφελος στην Κόστα Ρίκα, ένα παρόμοιο ποσοστό (92% Ευχαριστημένοι με τη ζωή τους γενικά. Δύο στους πέντε ακόμη λένε ότι είναι πολύ χαρούμενοι, σε σύγκριση με έναν παγκόσμιο μέσο όρο μόλις 19%, τοποθετώντας την Κόστα Ρίκα στην 1η θέση από 67 χώρες όσον αφορά την προσωπική ευτυχία. Αυτή η θετική βαθμολογία μπορεί επίσης να συνδεθεί με τους περισσότερους αποστολείς στην Κόστα Ρίκα που βρίσκονται στο σύννεφο εννέα: με μόλις τέσσερις τοις εκατό που αντιμετωπίζει μια σχέση μεγάλων αποστάσεων, εννέα στους δέκα εκπατρισμένους που βρίσκονται σε μια σχέση ικανοποιούνται με αυτή την πτυχή της ζωής τους. Περισσότεροι από τους μισούς (56%) είναι ακόμη πλήρως ικανοποιημένοι, σε σύγκριση με τον παγκόσμιο μέσο όρο μόλις 39%.

3. Κύπρος
Το κλίμα στην Κύπρο, το οποίο θεωρήθηκε ως πιθανό όφελος από το 86% των μεταναστών πριν από τη μετακίνησή του, φαίνεται να έχει έντονη επιρροή στην καθημερινή ζωή: “Ο ουρανός είναι πάντα μπλε και τίποτα δεν είναι επείγον”, λέει ένας Βέλγος απεσταλμένος για τη ζωή και την εργασία στο νησί. Η στάση αυτή αντικατοπτρίζει έντονα τις ώρες εργασίας, καθώς η Κύπρος προσφέρει μία από τις συντομότερες εργάσιμες εβδομάδες πλήρους απασχόλησης στον κόσμο με μόνο 41,5 ώρες την εβδομάδα. Εκτός αυτού, οι μετανάστες δεν βρίσκουν πολλά θετικά πράγματα που να λένε για την εργασία στην Κύπρο. Ειδικότερα, η ασφάλεια της απασχόλησης (56η από τις 67 χώρες) και οι προοπτικές σταδιοδρομίας (65η) την καταρρίπτουν: σχεδόν το ήμισυ των μεταναστών στην Κύπρο (46%) δεν είναι ικανοποιημένοι από τις προοπτικές σταδιοδρομίας τους και σχεδόν δύο στους πέντε (36% Με την ασφάλεια της εργασίας τους, σε σύγκριση με μόλις 24 και 22% παγκοσμίως.

4. Μαρόκο
Το Μαρόκο ολισθαίνει στην τέταρτη θέση, με το 84% των ερωτηθέντων να θεωρούν το κλίμα και τον καιρό πιθανό όφελος. Θεωρώντας κάπως μέτριο σε πολλές περιοχές της ζωής στο εξωτερικό, η χώρα της Βόρειας Αφρικής κάνει καλά από την άποψη της προσωπικής χρηματοδότησης, ενώ το 84% των μεταναστών λέει ότι το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών τους είναι αρκετό ή και περισσότερο από αρκετό για την καθημερινή ζωή. Κλείνοντας δύο από τους δέκα εκτοπισμένους στο Μαρόκο (19%), λένε ότι είναι πολύ περισσότερο από αρκετό – σχεδόν διπλασιάζοντας τον παγκόσμιο μέσο όρο μόλις 10%. Αυτό είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον, καθώς πάνω από δύο στους πέντε μετανάστες που εργάζονται στο Μαρόκο (42%) δηλώνουν ότι θα έχουν υψηλότερο εισόδημα για την ίδια δουλειά πίσω από το σπίτι τους, σε σύγκριση με τον παγκόσμιο μέσο όρο μόλις 27% λέγοντας το ίδιο. Το χαμηλό κόστος ζωής φαίνεται να αντισταθμίζει το γεγονός αυτό: επτά στους δέκα τους χαρακτηρίζουν θετικά, ενώ μόνο οι μισοί μετανάστες (49%) λένε το ίδιο σε παγκόσμιο επίπεδο.

5. Ισπανία
Η Sunny Spain είναι ο προορισμός για ταξιδιώτες που αναζητούν διασκέδαση στον ήλιο. Ενώ περισσότεροι από τέσσερις στους πέντε μετανάστες (84%) θεωρούν το κλίμα πιθανό όφελος πριν κάνουν την κίνηση, αγαπούν τις επιλογές αναψυχής μόλις φτάσουν στο νέο τους σπίτι. Σχεδόν οι εννέα στους δέκα εκτοπισμένους (88%) αξιολογούν θετικά τις διαθέσιμες δραστηριότητες αναψυχής, σε σύγκριση με το 72% παγκοσμίως και κανένας από τους ερωτηθέντες δεν πιστεύει ότι είναι πολύ κακοί. “Εξαιρετική ισορροπία επαγγελματικού βίου με φανταστικό κλίμα, που σημαίνει ότι μπορείτε πραγματικά να απολαύσετε το ύπαιθρο μετά την δουλειά”, δηλώνει ένας βρετανός απεσταλμένος στην Ισπανία, “μπορείτε να κάνετε αθλήματα, να συναντήσετε φίλους για υπαίθρια ποτά και δείπνο και τα παιδιά να έχουν μέγιστο χρόνο Να παίζουν σε εξωτερικούς χώρους. ”

6. Πορτογαλία
Ενώ περισσότεροι από τέσσερις από τους πέντε εκπατριζόμενους στην Πορτογαλία (83%) θεωρούν το κλίμα δυνητικό όφελος, το 26% αναμένει ότι η οικονομία και η αγορά εργασίας θα είναι μειονεκτική, σε σύγκριση με μόλις 11% παγκοσμίως – και αποδείχτηκαν σωστές . Όσον αφορά το ετήσιο εισόδημα των νοικοκυριών, πάνω από επτά στους δέκα εκπατρισμούς στην Πορτογαλία (72%) έχουν λιγότερα από 50.000 δολάρια ΗΠΑ στη διάθεσή τους. “Ποτέ δεν κερδίζω αρκετά για να σώσω τίποτα, πράγμα που με κάνει να ανησυχούν για το μέλλον μου”, λέει ένας βρετανός απεσταλμένος. Ένας από τους λόγους είναι ότι σχεδόν οι μισοί από τους μετανάστες που εργάζονται στην Πορτογαλία (48%) κάνουν λιγότερο από μια παρόμοια σταδιοδρομία στην πατρίδα τους. Περισσότεροι από τρεις στους δέκα (32%) λένε ότι το εισόδημά τους είναι πολύ χαμηλότερο από το σπίτι τους, σε σύγκριση με μόνο το 11% που λέει ότι σε παγκόσμιο επίπεδο.

7. Ελλάδα
Η Ελλάδα δείχνει ότι ο καλός καιρός δεν είναι το μόνο πράγμα που μετράει όταν μετακομίζετε στο εξωτερικό: παρόλο που το 81 τοις εκατό των expats θεωρούν το κλίμα δυνητικό όφελος, το νησί δεν είναι πολύ δημοφιλές μεταξύ των expats γενικά. Η χώρα στα Βαλκάνια είναι ιδιαίτερα φτωχή όσον αφορά την εργασία στο εξωτερικό και την προσωπική χρηματοδότηση: μόνο το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων είναι γενικά ικανοποιημένο από την οικονομική τους κατάσταση, σε αντίθεση με το 64% παγκοσμίως. Επιπλέον, το 45% ανησυχεί για την ασφάλεια της θέσης εργασίας, η οποία υπερβαίνει το διπλάσιο του παγκόσμιου μέσου όρου (22%). Επίσης, η Ελλάδα δεν είναι μια μεγάλη επιλογή για οικογένειες: μόνο το 15% των γονέων στην Ελλάδα βρίσκουν τις εκπαιδευτικές επιλογές πολλές και εύκολες και κανένας από τους ερωτηθέντες δεν συμφωνεί πλήρως με αυτή τη δήλωση.

8. Ουγκάντα
Εκτός από τον καιρό, η στάση απέναντι στους οπαδούς και τις οικογένειες είναι επίσης ζεστή στην Ουγκάντα: ενώ το 77% των μεταναστών θεωρούν το κλίμα πιθανό όφελος πριν από τη μετακίνηση, σχεδόν 9 στους δέκα εκπατριωτισμένους στην Ουγκάντα ​​(89%) βαθμολογούν θετικά τη φιλικότητα προς τους αλλοδαπούς. Επιπλέον, κάθε εκπατριστής με εξαρτημένα παιδιά στην Ουγκάντα ​​αναφέρει ότι η στάση απέναντι σε οικογένειες και παιδιά είναι καλή, ενώ σχεδόν επτά στους δέκα (68%) βαθμολογούν ακόμη και “πολύ καλό”, σε σύγκριση με μόνο το 39% παγκοσμίως. Ένας εκπατριστής της Νότιας Αφρικής στην Ουγκάντα, για παράδειγμα, προτιμά ιδιαίτερα τον «ποιοτικό χρόνο που μπορώ να περάσω με τα παιδιά μου και την ποιότητα ζωής που μπορώ να τους δώσω εδώ». Ενδιαφέρον είναι ότι, παρόλο που το 70% αξιολογεί θετικά την ποιότητα της εκπαίδευσης, Χώρα όπου οι γονείς είναι πιο πιθανό να homeschool τα παιδιά τους με 23 τοις εκατό, σε σύγκριση με ένα παγκόσμιο επίπεδο μόνο 4 τοις εκατό.

9. Ισημερινός
Ενώ το ηλιοβασίλεμα εξακολουθεί να θεωρείται πιθανό όφελος από οκτώ στους δέκα εκπατρισμούς, το Εκουαδόρ πρέπει να αντιμετωπίσει κάποια σύννεφα: ο καλύτερος προορισμός του από τους δύο πρώτους μήνες του 2014 και το 2015, ο λαμπερός πρωταθλητής έχασε την κορώνα του το 2016. Ειδικά Όσον αφορά την εργασία εκεί, ο Ισημερινός έχασε 23 θέσεις, κατέχοντας μια πολύ μέτρια 30η τάξη. Συνολικά, μόνο οι μισοί από τους εκπατριζόμενους στο Εκουαδόρ είναι ικανοποιημένοι με το επίπεδο ασφάλειας εργασίας τους. Ωστόσο, περισσότεροι από τέσσερις στους πέντε (81%) είναι ικανοποιημένοι με την οικονομική τους κατάσταση: αν και το 41% ​​των ερωτηθέντων που απασχολούν δηλώνουν ότι το εισόδημά τους είναι χαμηλότερο από αυτό που θα πήγαιναν στο σπίτι τους, το 91% έχει αρκετό ή ακόμα περισσότερο από αρκετό Καλύπτουν την καθημερινή ζωή. Αυτό μπορεί να συσχετιστεί με το χαμηλό κόστος ζωής, το οποίο εκτιμάται θετικά κατά 77%, και την οικονομική προσιτότητα των κατοικιών, την οποία περισσότεροι από τέσσερις στους πέντε μετανάστες στον Ισημερινό (85%) θεωρούν καλούς.

10. Βραζιλία

Παρόλο που το 80% των μεταναστών στη Βραζιλία θεωρούσε το κλίμα πιθανό όφελος πριν από τη μετακίνησή του, δεν αρκεί για να αντισταθμίσει τις κακές συνθήκες εργασίας. Σε σύγκριση με τα αποτελέσματα του 2014, η Βραζιλία έπεσε από την 33η θέση στην 65η από τις 67 χώρες όσον αφορά την εργασία στο εξωτερικό. Οι περισσότεροι από τους τέσσερις από τους πέντε ερωτηθέντες στη Βραζιλία (85%) θεωρούν την κατάσταση της οικονομίας ιδιαίτερα αρνητική, αντανακλώντας τις αναφορές σχετικά με την αύξηση της ανεργίας και την πτώση των πραγματικών μισθών το 2015 και το 2016. Επιπλέον, Η Βραζιλία θεωρείται επίσης η χειρότερη χώρα για οικογένειες, η οποία προέρχεται κυρίως από την κακή ποιότητα και το υψηλό κόστος της εκπαίδευσης: ούτε καν οι τρεις από τους δέκα γονείς των εκπατρισμάτων (28%) ικανοποιούν την ποιότητα της εκπαίδευσης, σε σύγκριση με τον παγκόσμιο μέσο όρο 64% , Και μόνο το 14% πιστεύει ότι η εκπαίδευση είναι προσιτή.

Χώρες που πρέπει να αποφύγετε αν ψάχνετε για τον ήλιο
Εκτός από το Καζακστάν και τη Ρωσία, οι δέκα κατώτεροι προορισμοί για άτομα που αναζητούν ηλιοφάνεια βρίσκονται στην Ευρώπη: δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιρλανδία οδηγούν τον κατάλογο των χωρών για να αποφύγουν την αναζήτηση στον ήλιο με μεγάλο περιθώριο (13 ποσοστιαίες μονάδες ), Με έξι στους δέκα εκπατρισμένους που ζούσαν εκεί, έχοντας θεωρήσει τον καιρό ως πιθανό μειονέκτημα πριν μετακινηθεί. Όταν ρωτήθηκε για τις αρνητικές πτυχές, ένας Βραζιλιάνος απεσταλμένος που ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο αναφέρει χαρακτηριστικά το “φρικτό καιρό σχεδόν όλο το χρόνο. Είναι πάντα θολός, βροχερός και θυελλώδης “. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης 8 τοις εκατό των expats στο Ηνωμένο Βασίλειο και 11 τοις εκατό στην Ιρλανδία που θεωρούν τον καιρό ένα δυνητικό όφελος, δείχνοντας πόσο μπορεί να εξαρτηθεί από την προοπτική. “Ο καιρός είναι πιο δροσερός”, λέει ένας Αυστραλός απεσταλμένος που είχε ζήσει στο Αμπού Ντάμπι για οκτώ χρόνια πριν μετακομίσει στο Ηνωμένο Βασίλειο.