Τη στιγμή που οι αεροπορικές εταιρείες αγωνίζονται για την επιβίωσή τους, η ταξιδιωτική βιομηχανία σχεδιάζει την επανεκκίνηση της αεροπορικής συνδεσιμότητας μόλις αρχίσει η άρση των περιορισμών. Στο πλαίσιο αυτό, η IATA (Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών) έχει εντοπίσει ορισμένες παραμέτρους που θα εξασφαλίσουν την επιτυχή επανεκκίνηση του κλάδου:

  • Θα χρειαστούν μέτρα για την ενίσχυση του αισθήματος εμπιστοσύνης των πολιτών για να ταξιδέψουν ξανά. Αυτό σημαίνει ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να παρέχουν οικονομικά κίνητρα και να προχωρήσουν στη λήψη συντονισμένων μέτρων για να διασφαλίσουν ότι τα ταξίδια είναι ασφαλή.
  • Οι κυβερνήσεις πρέπει να βασίζονται στην εμπειρογνωμοσύνη του κλάδου για να εξασφαλίσουν αποδοτικά αποτελέσματα
  • Τα παγκόσμια πρότυπα με αμοιβαία αναγνώριση θα είναι απαραίτητα για την επιτυχή επανεκκίνηση
  • Για τα προσωρινά μέτρα που επιβάλλονται από τις κυβερνήσεις θα πρέπει να υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα άρσης.

«Ο κόσμος θα βασιστεί στις αεροπορικές εταιρείες και στην αεροπορική συνδεσιμότητα για την αποκατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας. Μια επιτυχημένη επανεκκίνηση του κλάδου θα είναι κρίσιμη. Για να βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση, η IATA φιλοξενεί μια σειρά περιφερειακών συνόδων κορυφής για να φέρει κοντά τις κυβερνήσεις και τους βασικούς ενδιαφερόμενους, για να μεγιστοποιήσει τις πιθανότητες μιας ομαλής επανεκκίνησης. Η εναρμόνιση και ο συντονισμός των μέτρων θα είναι ζωτικής σημασίας. Και όπως πάντα, θα οδηγηθούμε από την επιστήμη ως προς το τι μπορεί να εφαρμοστεί αποτελεσματικά», δήλωσε ο Ράφαελ Σβάρτσμαν, περιφερειακός αντιπρόεδρος της IATA για την Ευρώπη.