Τα πιο επικίνδυνα μέρη στις ΗΠΑ περιλαμβάνουν γνωστά αστικά κέντρα, αλλά ορισμένες μικρές πόλεις ξεπερνούν τις μεγάλες και πιο διάσημες μητροπόλεις.

Οι δύο μεγαλύτερες πόλεις της Αμερικής, η Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες, παραδόξως δεν μπήκαν στον κατάλογο των πέντε πιο επικίνδυνων πόλεων που δημοσίευσε το StudyFinds.

«Όσον αφορά τα ποσοστά εγκληματικότητας και τις ανησυχίες για την ασφάλεια, είναι συχνά οι μικρότερες πόλεις στην κορυφή της λίστας, δήλωσε η StudyFinds.
Αυτές οι πόλεις, που μπορεί να μην κυριαρχούν τόσο στους τίτλους των εφημερίδων, αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις που συμβάλλουν στα υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας».

Ωστόσο, ορισμένες από τις πόλεις της κατάταξης είναι μεγάλες και τουριστικοί προορισμοί.

Άλλες λίστες συχνά καθορίζουν τις πιο επικίνδυνες πόλεις χρησιμοποιώντας ποσοστά εγκληματικότητας, κοινωνικοοικονομικούς παράγοντες, επίπεδα συγκρούσεων, πόσο αποτελεσματική είναι η επιβολή του νόμου, κινδύνους για την υγεία και παγκόσμιες εκθέσεις ασφάλειας.

Σημειώνοντας ότι διαφορετικές λίστες ζυγίζουν τα στοιχεία με διάφορους τρόπους, η κατάταξη του StudyFinds περιλαμβάνει τις πιο επικίνδυνες πόλεις που αναφέρονται σε επτά ιστότοπους.

Στην κορυφή της λίστας είναι μια πόλη για την οποία πολλοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων των Αμερικανών, δεν έχουν ακούσει. Το Μπέσεμερ στην Αλαμπάμα, βρίσκεται περίπου 15 μίλια νότια του Μπέρμιγχαμ και έχει πληθυσμό 27.000. Κάποτε ονομαζόταν The Marvel City λόγω του πόσο γρήγορα αναπτύχθηκε. Αλλά τώρα έχει το υψηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας στη χώρα με 33,18 βίαια εγκλήματα ανά 1.000 κατοίκους.
«Οι πιθανότητες να γίνεις θύμα εγκλήματος στο Μπέσεμερ είναι 1 στις 9», δήλωσε το Traveling Lifestyle.

Οι πιο επικίνδυνες πόλεις στην Αμερική είναι οι εξής :

  • Μπέσεμερ, Αλαμπάμα
  • Μέμφις, Τενεσί
  • Σεντ Λούις, Μιζούρι
  • Ντιτρόιτ, Μίσιγκαν
  • Μπέρμιγχαμ, Αλαμπάμα

O καιρός και η εγκληματικότητα

Ερευνα από το πανεπιστήμιο Drexel το 2017 υπογραμμίζει μια ενδιαφέρουσα πτυχή: την επίδραση του καιρού στα ποσοστά εγκληματικότητας. Η δεκαετής μελέτη τους στη Φιλαδέλφεια διαπίστωσε ότι τα ποσοστά βίαιων εγκλημάτων και άτακτης συμπεριφοράς αυξάνονταν με τη θερμοκρασία.

Τι άλλο όμως συμβάλλει στα ποσοστά εγκληματικότητας μιας περιοχής; Μια άλλη μελέτη που διεξήχθη στη Βαλτιμόρη, αποκαλύπτει ότι τα καταστήματα ποτών έχουν μεγαλύτερη σχέση με το βίαιο έγκλημα από ό,τι μέρη όπως τα μπαρ όπου οι άνθρωποι πίνουν ποτό επιτόπου.

Τα στατιστικά στοιχεία έδειξαν ότι κάθε αύξηση 10% στους προμηθευτές αλκοόλ οποιουδήποτε είδους συσχετίστηκε με 4,2% αύξηση του βίαιου εγκλήματος στη γύρω περιοχή.