Στη σημερινή κοινωνία, το να γνωρίζουμε το οικολογικό μας αποτύπωμα γίνεται όλο και πιο σημαντικό. Είτε πρόκειται κατά τη διάρκεια των καθημερινών μας διαδρομών, στο γραφείο ή ακόμα και κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος, ορισμένες πόλεις είναι καλύτερες επιλογές για φιλική προς το περιβάλλον εργασία και μετακίνηση.

Η έρευνα της British Business Energy εξετάζει πόλεις σε όλο τον κόσμο, αναλύοντας στατιστικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του ποσοστού των ατόμων που περπατούν ή πηγαίνουν με το ποδήλατο στην εργασία τους, το επίπεδο κάλυψης δέντρων σε ολόκληρη την πόλη και το ποσοστό των τεχνολογικών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με το περιβάλλον σε κάθε χώρα για να καθορίσει καλύτερες πόλεις για να μείνουν και να εργαστούν όσοι ανησυχούν για το οικολογικό τους αποτύπωμα.

Ένας από τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να είμαστε πιο συνειδητοί για το οικολογικό μας αποτύπωμα είναι να δούμε πώς μετακινούμαστε στην εργασία. Παρόλο που δεν είναι δυνατό για όλους, το περπάτημα ή η ποδηλασία δεν γεμίζουν την ατμόσφαιρα με ρύπους και είναι οι καλύτερες λύσεις.

Το Λονδίνο κατέχει την πρώτη θέση, κυρίως λόγω του αριθμού εστιατορίων που εξυπηρετούν τη χορτοφαγική διατροφή, καθώς και ένα υψηλό ποσοστό τεχνολογικών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με το περιβάλλον (10,72%). Ωστόσο, η Νορβηγία πρωτοστατεί στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας – το 97,2% του συνόλου της παραγόμενης ενέργειας είναι από ανανεώσιμες πηγές.

Οι 5 ιδανικές πόλεις για οικολόγους

  1.  Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
  2.  Φρανκφούρτη, Γερμανία
  3.  Κέιμπριτζ, ΗΠΑ
  4.  Όσλο, Νορβηγία
  5.  Άμστερνταμ, Ολλανδία

Ο Ian Wright, ιδρυτής της British Business Energy σχολιάζει: «Τώρα περισσότερο από ποτέ είναι σημαντικό να γνωρίζουμε το οικολογικό μας αποτύπωμα, και με πολλούς ανθρώπους στο ίδιο μήκος κύματος, είναι υπέροχο να βλέπουμε το Λονδίνο να πρωτοπορεί σε αυτό το κίνημα για τους εργαζόμενους. Θέτει ένα παράδειγμα για χώρες σε όλο τον κόσμο και δείχνει τι μπορούμε να κάνουμε για να διατηρήσουμε τον πλανήτη μας καθαρό».