Με τα hashtags #solotravel να συγκεντρώνουν σχεδόν 4 δις προβολές στο TikTok, τα μεμονωμένα ταξίδια έχουν γίνει πολιτιστικό φαινόμενο σε όλο τον κόσμο.

Στο πλαίσιο αυτό η Explore Worldwide αποκάλυψε τους δημοφιλέστερους προορισμούς για solo Αυστραλούς ταξιδιώτες, φέτος.

Αναλύοντας δεδομένα αναζήτησης Google από τα τελευταία δύο χρόνια, η έρευνα προσδιόρισε τα μέρη που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη άνοδο στις διαδικτυακές αναζητήσεις μεμονωμένων ταξιδιών.

Η μελέτη αποκαλύπτει τις τοποθεσίες που αυξάνονται σε δημοτικότητα μεταξύ εκείνων που θέλουν να δουν τον κόσμο μόνοι τους.

Οι 5 top προορισμοί για solo Αυστραλούς ταξιδιώτες το 2023

Ανόι: Στην κορυφή της λίστας ως η δημοφιλής πόλη στον κόσμο για σόλο ταξίδια είναι η πρωτεύουσα του Βιετνάμ, το Ανόι. Το ενδιαφέρον για σόλο ταξίδια για το Ανόι έχει αυξηθεί κατά 946% σε σύγκριση με τις περσινές αναζητήσεις.

Μπανγκόκ: Η Μπανγκόκ βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 816% αύξηση στις αναζητήσεις μεμονωμένων ταξιδιών, με μια πληθώρα δραστηριοτήτων που είναι ιδανικές για ανεξάρτητους ταξιδιώτες.

Ταϊπέι: Η Ταϊπέι κατέχει την τρίτη θέση μεταξύ των δημοφιλών πόλεων για σόλο ταξίδια στον κόσμο, με αύξηση αναζήτησης κοντά στο 700%.

Σεούλ: Η Σεούλ της Νότιας Κορέας κατακτά την τέταρτη θέση με αύξηση αναζήτησης 533% για το «Seoul solo travel» σε σύγκριση με πέρυσι.

Πνομ Πενχ: Η πόλη της Πνομ Πενχ συμπληρώνει την κορυφαία πεντάδα με 500% αύξηση στις αναζητήσεις σε σύγκριση με τα δεδομένα του προηγούμενου έτους.