Όσες χώρες κι αν έχετε επισκεφθεί στη ζωή σας, πάντα υπάρχουν καινούργια μέρη που σας καλούν να τα ανακαλύψετε.

Με την ποικιλία τοπίων και πολιτισμών η επιλογή μπορεί να είναι δύσκολη, γι’ αυτό το Business Insider ήρθε σε επαφή με τους κορυφαίους ειδήμονες ταξιδίων, όπως bloggers και αρθρογράφους που δίνουν τη δική τους χρυσή λίστα με ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Ενας εξ αυτών βρίσκεται στην Ελλάδα.

Αναλυτικότερα:

Νησιά Λοφοτέν, Νορβηγία

Το Λοφότεν είναι ένα αρχιπέλαγος κι ένας παραδοσιακός οικισμός νησιών στο Νόρλαντ της Νορβηγίας. Το όνομά του σημαίνει «το πόδι του λύγκα» και σχετίζεται με τη μορφή που σχηματίζουν τα νησιά, έτσι όπως φαίνεται από την ηπειρωτική χώρα. Μερικές φορές αναφέρεται και ως «Lofoten Wall», γιατί μοιάζει με τείχος. Είναι γνωστό για την εξαιρετική φυσική ομορφιά του. Ίσως είναι από τα ωραιότερα μέρη του πλανήτη. Τα νησιά του χαρακτηρίζονται από τα βουνά με τις επιμήκεις κορυφές τους….

Καππαδοκία, Τουρκία

Η Καππαδοκία, που αποκαλείται «το σεληνιακό τοπίο της Τουρκίας», είναι μια ξεχωριστή περιοχή δημοφιλής στα ζευγάρια και σε όσους ταξιδεύουν με σακίδιο. Βρίσκεται στην επαρχία Νεβσεχίρ της κεντρικής Ανατολίας, απετέλεσε κατοικία πολλών λαών και θέατρο πολλών σημαντικών γεγονότων. Ο επισκέπτης θα μαγευτεί από την ιστορική της κληρονομιά, καθώς και από το φυσικό (αλλά σουρεαλιστικό) τοπίο της.

Η αστική περιοχή του Λονδίνου

Αποτελεί μεγάλο επιχειρηματικό, χρηματοοικονομικό και πολιτιστικό κέντρο. Εκεί εδρεύουν πλήθος εταιρειών, οργανισμών, καθώς και διαφόρων άλλων παγκόσμιων Ιδρυμάτων. Η επίδραση του Λονδίνου στην πολιτική, στην εκπαίδευση, στα ΜΜΕ, στη μόδα και στις τέχνες, συνετέλεσαν στο να θεωρείται ως σημαντική παγκόσμια πόλη. Στο Λονδίνο βρίσκονται τέσσερα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Το Ανάκτορο, το Αββαείο και ο ναός της Αγίας Μαργαρίτας στο Ουεστμίνστερ, ο Πύργος του Λονδίνου, ο ιστορικός οικισμός του Γκρίνουιτς και οιΒασιλικοί Βοτανικοί Κήποι του Κιου. Η πόλη είναι από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο και εξαιτίας της οικονομικής ανάπτυξης η δημοφιλία της αυξήθηκε τα τελευταία χρόνια.

Birgu, Μάλτα

Γνωστή περιοχή της ούτως ή άλλως πανέμορφης Μάλτας, που έχει καθιερωθεί για την ετήσια εθνική εκδήλωση Birgu by Candlelight, που πραγματοποιείται για να αναδεικνύεται η ιστορική και αρχιτεκτονική ομορφιά του Birgu. Οι δρόμοι φωτίζονται με μια απαλή λάμψη από χιλιάδες κεριά κάθε είδους.

Ωστόσο, η Birgufest έχει εξελιχθεί σε μια μεγαλύτερη εκδήλωση με ευρύτερο πεδίο, προσφέροντας πολυάριθμες δραστηριότητες σε όλο το φεστιβάλ. Οι ιστορικές εκδηλώσεις, οι εκτεταμένες και φθηνότερες εισόδους μουσείων και το άνοιγμα στο κοινό άλλων τόπων ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων των εκκλησιών, υπογραμμίζουν την τεράστια ιστορική αξία αυτής της πόλης.

Επιπλέον, οι πάγκοι τροφίμων που προσφέρουν τόσο μαλτέζικα όσο και άλλα τρόφιμα, διάφορες μουσικές συναυλίες – από κλασσικές μέχρι σύγχρονες και διάφορες εκθέσεις, κάνουν αυτό το γεγονός πραγματικά μια εκδρομή με κάτι που ταιριάζει σε όλα τα γούστα και τις ηλικίες.

Ακρωτήριο της Οργής (Cape Wrath), Σκωτία

Το Ακρωτήριο της Οργής είναι μια μεγάλη χερσόνησος στα Στόρμλαντς που χώνεται στη Στενή Θάλασσα, και συνορεύει βόρεια με τον Κόλπο του Ναυαγού, ανατολικά με τοΈστερμοντ στην Στενή Θάλασσα και στο νότο με τη Θάλασσα του Ντορν. Μολονότι είναι βροχερή, η χερσόνησος είναι αρκετά εύφορη.

Βαρκελώνη, Ισπανία

Η Βαρκελώνη (στα καταλανικά και τα ισπανικά Barcelona, – Μπαρσελόνα και Μπαρθελόνα αντίστοιχα) είναι πόλη της Ισπανίας, πρωτεύουσα της Αυτοδιοικούμενης Περιφέρειας της Καταλωνίας. Σήμερα αποτελεί τη δεύτερη σημαντικότερη πόλη του ισπανικού κράτους όσον αφορά τον πληθυσμό και την οικονομία μετά την Μαδρίτη. Η μητροπολιτική της περιοχή έχει έναν πληθυσμό της τάξης των 5 εκατομμυρίων κατοίκων, από τα οποία τα 4,5 εκατομμύρια ζούνε ειδικότερα στους 36 δήμους της αστικής της περιοχής, κάτι που την κάνει τη μεγαλύτερη μητρόπολη του ευρύτερου μεσογειακού χώρου.

Σήμερα η Βαρκελώνη είναι μια από τις πιο επιθυμητές πόλεις για τουρισμό του Σαββατοκύριακου στην Ευρώπη και διαθέτει καλή ποιότητα ζωής. Πλούσια πολιτιστική ζωή (παιδιά της πόλης είναι ο Σαλβαδόρ Νταλί, ο Χουάν Μιρό, ο Αντόνι Γκαουντί και για ένα διάστημα και ο Πάμπλο Πικάσσο), μεσογειακό κλίμα, πολύ καλές ευκαιρίες διασκέδασης (πολλά μπαρ, καλά κλαμπ) και ψυχαγωγίας (μερικά πολύ καλά μουσεία όπως το MNAC και MACBA) και καλές θέσεις εργασίας.

Τα νησιά Φερόε

Οι Νήσοι Φερόες ή Φαιρόες (φεροϊκά: Føroyar, δανικά: Færøerne), που σημαίνει Νησιά των Προβάτων, είναι σύμπλεγμα 18 νήσων, (17 κατοικήσιμες), που αποτελούν αυτόνομη κοινοβουλευτική δημοκρατία, η οποία ανήκει στο Βασίλειο της Δανίας και ομώνυμο αρχιπέλαγος. Βρίσκονται στον βόρειο Ατλαντικό ωκεανό ανάμεσα στη Σκωτία, τη Νορβηγία και την Ισλανδία με συνολική έκταση 1.399 τ.χλμ. και πληθυσμό 50.247 κατοίκους, σύμφωνα με εκτιμήσεις του 2017. Η εθνική εορτή εορτάζεται στις 29 Ιουλίου στο Τόρσχαβν και ονομάζεται Ólavsøka (Όλαφσοκα, από το όνομα του Νορβηγού βασιλιά Όλαφ Β’ ή Αγίου Όλαφ που πέθανε στις 29 Ιουλίου 1030 στο Στίκλεσταντ)

Αρκτικός Κύκλος, Νορβηγία

Ο Αρκτικός Κύκλος είναι ένας από τους πέντε παράλληλους κύκλους γεωγραφικού πλάτους που σηματοδοτούν τους χάρτες της Γης. Είναι ο παράλληλος γεωγραφικού πλάτους 66° 33΄ 38΄΄ βόρεια του Ισημερινού. Ο Αρκτικός κύκλος χωρίζει την Αρκτική ζώνη από την Βόρεια Ήπια Ζώνη της κυρίας Εύκρατης ζώνης. Ονομάζεται Αρκτικός γιατί αντιστοιχεί στο νοτιότερο άκρο του αστερισμού της Μεγάλης Άρκτου.

Ο Αρκτικός Κύκλος σηματοδοτεί τη γεωγραφική περιοχή μέσα στην οποία εμφανίζεται το φαινόμενο της πολικής ημέρας και της πολικής νύχτας: βορειότερα του Αρκτικού Κύκλου, ο αρκτικός ήλιος είναι πάνω από τον ορίζοντα για 24 συνεχόμενες ώρες τουλάχιστον για μια μέρα το χρόνο (για έξι μήνες στους πόλους) – φαινόμενο που αναφέρεται συνήθως ως ήλιος του μεσονυχτίου. Παρομοίως, κατά το Χειμώνα, ο Αρκτικός ήλιος θα βρεθεί κάτω από τον ορίζοντα για 24 ώρες τουλάχιστον για μια μέρα το χρόνο. Στις περιοχές που βρίσκονται ακριβώς πάνω στον Αρκτικό Κύκλο, το φαινόμενο της 24ωρης μέρας και 24ωρης νύχτας εμφανίζονται ακριβώς μια φορά το χρόνο, κατά το θερινό και χειμερινό ηλιοστάσιο αντίστοιχα.

Οία, Σαντορίνη

Η Οία είναι παραδοσιακός οικισμός της Σαντορίνης και αποτελεί έδρα της κοινότητας Οίας, όπως αυτή διαμορφώθηκε με το Σχέδιο Καποδίστριας. Ονομάζεται και Απάνω Μεριά ή Ανωμεριά και οι κάτοικοι Απανωμερίτες. Βρίσκεται στο βόρειο άκρο του νησιού, σε απόσταση 11 χιλιομέτρων βορειοδυτικά από τα Φηρά και σε υψόμετρο περίπου 121 μέτρων. Με βάση την απογραφή του 2001, ο οικισμός έχει 763 κατοίκους.

Θεωρείται ως ένα από τα πιο γραφικά μέρη της Ελλάδας, με έντονο παραδοσιακό χαρακτήρα και είναι παγκοσμίως γνωστή για το ηλιοβασίλεμά της.