Η Airbnb συνεργάζεται με 20 προορισμούς παγκοσμίως για να προσελκύσει ψηφιακούς νομάδες, όπως η Ταϊλάνδη, το Μπαλί, η Λισαβόνα και η Καραϊβική.

Νωρίτερα φέτος, η Airbnb ξεκίνησε την πρωτοβουλία «Live and Work» Anywhere για να εντοπίσει μερικούς από τους πιο απομακρυσμένους προορισμούς φιλικούς προς τους εργαζόμενους στον κόσμο και να υποστηρίξει τις κυβερνήσεις και τους Οργανισμούς Προορισμού Μάρκετινγκ (DMO) να βοηθήσουν στην αναζωογόνηση του τουρισμού και να παρέχουν οικονομική υποστήριξη στις κοινότητες μετά δύο και πλέον χρόνια ταξιδιωτικών περιορισμών.

Οι 20 προορισμοί που θα επικεντρωθεί η Airbnb είναι:

Baja California Sur, Μεξικό
Μπαλί, Ινδονησία
Μπρίντιζι, Απουλία, Ιταλία
Μπουένος Άιρες, Αργεντινή
Καραϊβική
Κανάρια Νησιά, Ισπανία
Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική
Κολομβία
Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Friuli-Venezia Giulia, Ιταλία
Λισαβόνα, Πορτογαλία
Μάλτα
Πόλη του Μεξικού, Μεξικό
Παλμ Σπρινγκς, Καλιφόρνια, Η.Π.Α
Κουίνσλαντ, Αυστραλία
Αγροτική Γαλλία
Salzkammergut, Αυστρία
Tampa Bay, Φλόριντα, ΗΠΑ
Ταϊλάνδη
Tulsa, Οκλαχόμα, ΗΠΑ

Οι προορισμοί επιλέχθηκαν με βάση την έλξη τους για εργαζόμενους και την προοδευτικότητα στην εξέλιξη των πολιτικών για όσους επιθυμούν να ζήσουν και να εργαστούν σε διαφορετική περιοχή και να προσελκύσουν έναν νέο τύπο ταξιδιωτών. Η πρωτοβουλία βασίζεται στη δουλειά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, κατά την οποία η Airbnb συνεργάστηκε με περισσότερες από 160 κυβερνήσεις και DMO για να υποστηρίξει συγκεκριμένα τις προσπάθειες για την ενθάρρυνση της επιστροφής του τουρισμού — μεταξύ άλλων μέσω της εξ αποστάσεως εργασίας.

Εκατομμύρια άνθρωποι είναι πλέον πιο ευέλικτοι σχετικά με το πού ζουν και εργάζονται. Ως αποτέλεσμα, εξαπλώνονται σε χιλιάδες πόλεις και πόλεις, μένοντας για εβδομάδες, μήνες ή ακόμα και ολόκληρες εποχές κάθε φορά.

Περίπου ένας στους πέντε επισκέπτες παγκοσμίως είπε ότι έκανε κράτηση στην Airbnb για να τους επιτρέψει να εργάζονται εξ αποστάσεως ενώ ταξιδεύουν το 2021. Αυτή η τάση συνεχίστηκε και το 1ο τρίμηνο του 2022, με μακροχρόνιες διαμονές στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, διπλασιάζοντας σε μέγεθος από το 1ο τρίμηνο του 2019.