Έντονο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι νεότερες γενιές για τις κρουαζιέρες, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της εταιρείας έρευνας αγοράς Mintel.

Συγκεκριμένα, από όσους ενδιαφέρονται για διακοπές κρουαζιέρας κατά τα επόμενα πέντε χρόνια, το 38% ήταν ηλικίας 16-34 ετών. Για τις ηλικίες 35-54 το ποσοστό ήταν 28%.

Οι διακοπές κρουαζιέρας γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς. Ο αριθμός των κρουαζιέρων που πραγματοποίησαν οι Βρετανοί και οι Ιρλανδοί ανήλθαν στα δύο εκατ. για πρώτη φορά πέρυσι, σύμφωνα με CLIA.

Το 2018, η έρευνα από την CLIA έδειξε επίσης ότι οι millennials ενδιαφέρονται περισσότερο για την κρουαζιέρα από ό, τι οι περισσότερες άλλες ηλικιακές ομάδες.

Tα social media στην υπηρεσία της κρουαζιέρας

Ένας από τους τρόπους που επιτρέπουν στους πιθανούς ή επαναλαμβανόμενους επιβάτες κρουαζιέρας να βλέπουν εικόνες για το τι προσφέρεται σε αυτό το είδος διακοπών, είναι τα social media.

Οι online κοινότητες αφιερωμένες στους νεότερους επιβάτες κρουαζιέρας αυξάνονται. Τα κανάλια YouTube προσφέρουν συμβουλές και περιηγήσεις σε νέα πλοία.

Μάλιστα υπάρχουν και ομάδες στο facebook αφιερωμένες στην κρουαζιέρας. Χαρακτηριστική είναι η κοινότητα Cruise Addicts με πάνω από 11.000 μέλη. Επίσης και η Cruising isn’t just for old people, ειδικά για τους ηλικιωμένους με πάνω από 5.000 μέλη.