Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι μικρές αποστάσεις city break είναι η πιο δημοφιλής μορφή για ταξίδια που επιλέγουν τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι στιγμής φέτος, σύμφωνα με νέα δεδομένα από την Co-op Holidays.

Οι παραθεριστές αναζητούν να εξερευνήσουν πόλεις κοντά στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και στο εξωτερικό.

Η Κρακοβία -από τις παλαιότερες και μεγαλύτερες πόλεις της Πολωνίας- είναι ο νούμερο ένα προορισμός για το 2024, ρίχνοντας το Ρέικιαβικ από την πρώτη θέση για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια.

Διάσημη για την ιστορική αρχιτεκτονική, την πολύχρωμη τέχνη του δρόμου και τα πολιτιστικά αξιοθέατα, οι ταξιδιώτες μπορούν να απολαύσουν μια γεμάτη διαδρομή ενώ κάνουν διακοπές στην πόλη.

Η Μάλτα και η Νέα Υόρκη είναι επίσης δημοφιλείς, ολοκληρώνοντας τις τρεις πρώτες τοποθεσίες με τις περισσότερες κρατήσεις για το 2024.
Η Κόστα Μπλάνκα και το Τζέρσεϊ είναι στην 4η και 5η θέση αντίστοιχα, με τα μεγάλα city break να είναι η τρίτη πιο δημοφιλής μορφή για διακοπές.

Όπως επισημαίνει η Natalie Quiney, διευθύντρια περιεχομένου στο Co-op Holidays «δεδομένου ότι τα city break έχουν να προσφέρουν αξιοθέατα, πολιτισμό και γαστρονομία δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι ταξιδιώτες δίνουν προτεραιότητα στις κοντινές αποδράσεις για να αξιοποιούν στο έπακρο την ετήσια άδεια τους δημιουργώντας αναμνήσεις με τους φίλους και την οικογένεια τους.»