H εταιρεία δεδομένων και αναλύσεων GlobalData ανακοίνωσε τις κορυφαίες 10 ταξινομήσεις των διεθνών τουριστικών αφίξεων το 2017.

Οι ασιατικές πόλεις επέλεξαν Ευρώπη και Αμερική το 2017. Ωστόσο, παρά το χαμηλό κόστος των ξενοδοχείων των ασιατικών πόλεων, είναι πιο χαμηλά από τις πόλεις στην Ευρώπη και την Αμερική.

Η Ασία εκπροσωπήθηκε από επτά πόλεις – τη Μπανγκόκ, τη Σιγκαπούρη, το Τόκιο, το Χονγκ Κονγκ, τη Σεούλ, την Κουάλα Λουμπούρ και το Σενζέν – ενώ η Ευρώπη, η Μέση Ανατολή και η Αμερική περιορίστηκαν σε μία πόλη η καθεμία – με το Λονδίνο, το Ντουμπάι και τη Νέα Υόρκη αντίστοιχα.

Οι αποσβέσεις των περισσότερων ασιατικών νομισμάτων (εκτός από το κινεζικό γιουάν) διαδραμάτισαν ζωτικό ρόλο στην προσέλκυση διεθνών επισκεπτών στις ασιατικές πόλεις.

Η Μπανγκόκ συνεχίζει να παραμένει ο κορυφαίος διεθνής τουριστικός προορισμός παγκοσμίως για τρίτη συνεχή χρονιά, με 20,8 εκατομμύρια διεθνείς επισκέπτες το 2017.

Το Λονδίνο ήταν ο δεύτερος πλέον προτιμώμενος προορισμός, με 20,4 εκατομμύρια διεθνείς επισκέπτες,ακολουθεί η Σιγκαπούρη, το Ντουμπάι και το Χονγκ Κονγκ με 17,42 εκατομμύρια, 15,8 εκατομμύρια και 14,03 εκατομμύρια αντίστοιχα.