Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας κ. Edi Rama επισκέφτηκε την έδρα της Turkish Airlines στην Κωνσταντινούπολη. Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας παρίσταντο σε μια συνάντηση με τον İlker Ayci, πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου και την εκτελεστική επιτροπή των Turkish Airlines

Κατά τη σύντομη συνάντηση με τους δημοσιογράφους, ο Αλβανός Πρωθυπουργός κ. Έντι Ράμα ανέφερε. “Αξιοποιούμε ιδιαίτερα αυτή τη στρατηγική εταιρική σχέση με στόχο την αποτελεσματική ένωση των τεράστιων δυνατοτήτων που έχει η Αλβανία να αναπτύξει διεξοδικά τον κλάδο της αεροπορίας και την παγκόσμια τεχνογνωσία των Turkish Airlines. Είναι σίγουρο ότι οι τουρκικές αεροπορικές εταιρείες, ως εταιρίες που πετάνε σε περισσότερες χώρες από οποιαδήποτε άλλη, μοιράζονται αυτή την τεχνογνωσία και την πείρα που αποκτήθηκε κατά την προηγούμενη εποχή της ανάπτυξής της. Το ξεκίνημα αυτής της εταιρικής σχέσης αν και θα είναι σε μικρότερη κλίμακα, έχει ως στόχο να επεκταθεί σε εύθετο χρόνο σύμφωνα με τις συνθήκες της αγοράς ”

Ο İlker Ayci ανέφερε: “Η πρόοδος στον τομέα της πολιτικής αεροπορίας, η ανάδειξη σε μία τεράστια δύναμη για την ανάπτυξη είναι μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες που έχει θέσει η αλβανική κυβέρνηση. Επί του παρόντος δεν υπάρχουν αλβανικές αεροπορικές εταιρείες. Ως εκ τούτου, ο κ. Έντι Ράμα, μέσω μιας τέτοιας ενεργού ηγεσίας, εργάζεται πυκνά για την ίδρυση της Albanian Airlines, η οποία θα συνδέει την Αλβανία με τις υπόλοιπες περιοχές και την υδρόγειο παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Επίσης, η προσδοκία μας από τις ενεργές ιταλικές αεροπορικές εταιρείες να μειώσουν τις δραστηριότητές τους δημιουργεί μια μεγάλη επιχειρηματική υπόθεση γι ‘αυτή τη μεγάλη στρατηγική εταιρική σχέση. ”
Η Albanian Airlines αναμένεται να ξεκινήσει πτήση πριν από το τέλος του 2017.