Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι Ολλανδοί σπεύδουν να κάνουν κράτηση last minute για διακοπές σε ηλιόλουστους προορισμούς -μεταξύ των οποίων και σε Ελλάδα- όπως αποκαλύπτουν στοιχεία των tour operators (t.o.).

Σε αυτό συμβάλλει ο βροχερός καιρός στην Ολλανδία και το ότι το αεροδρόμιο Schiphol είναι ικανό να διαχειριστεί τους ταξιδιώτες του καλοκαιριού.

Γενναίες εκπτώσεις τροφοδοτούν την τάση κρατήσεων last minute

Όσοι περίμεναν μέχρι την τελευταία στιγμή για να κλείσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές επωφελήθηκαν από καλές προσφορές.
Τα τουριστικά πρακτορεία, πρόσφεραν τεράστιες εκπτώσεις τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι last minute κρατήσεις απέκτησαν δημοτικότητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν υπήρξαν περιορισμοί χωρίς προειδοποίηση και πολλές πτήσεις ακυρώθηκαν.
Ενάντια στις προσδοκίες που είχαν τα τουριστικά πρακτορεία, η τάση δεν φαίνεται να εξαφανίζεται.

Ολλανδία: Η Ελλάδα top last minute

Στο PrijsVrij, δύο στις τρεις κρατήσεις που γίνονται αυτό το διάστημα είναι τελευταίας στιγμής.

«Η Τουρκία και η Ελλάδα είναι δημοφιλείς προορισμοί, με όλο και περισσότερα δημοφιλή ξενοδοχεία να γίνονται sold out για το καλοκαίρι», δήλωσε ο Joery Keizer της PrijsVrij.

Η Ισπανία και η Ελλάδα είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για όσους κάνουν κράτηση της τελευταίας στιγμής, σύμφωνα με δεδομένα του VakantieDiscounter.

Η Sunweb είδε 40% αύξηση στις κρατήσεις τελευταίας στιγμής την τελευταία εβδομάδα, σε σύγκριση με πριν από 15 ημέρες.

Ωστόσο, σύμφωνα με την TUI «πολλά θέρετρα είναι ήδη γεμάτα, αλλά η καλύτερη ευκαιρία για ήλιο βραχυπρόθεσμα είναι στο Κουρασάο, το Μποναίρ, τα Κανάρια Νησιά και την Τουρκία».

25% φθηνότερα πακέτα για διακοπές στη Ρόδο

Οι κρατήσεις των t.o. από την Ολλανδία σε Ρόδο αυξάνονται. Τα πακέτα για τους Ολλανδούς ταξιδιώτες είναι τώρα 25% φθηνότερα, λόγω των μεγάλων δασικών πυρκαγιών στο νησί.