Σύνταξη: tourismtoday.gr

Όλο και πιο συχνά οι Ολλανδοί αποφεύγουν τις πτήσεις από το Schiphol. Ιδιαίτερα στις διακοπές Απριλίου-Μαΐου επιλέγουν να πετούν είτε από περιφερειακά ολλανδικά αεροδρόμιο είτε από τη Γερμανία και το Βέλγιο για να αποφύγουν τις ουρές στον κόμβο του Άμστερνταμ.
Αυτό αποκαλύπτουν ο ταξιδιωτικός οργανισμός Sunweb Group και ο ιστότοπος ταξιδιού Zoover.

Πτήσεις σε Ελλάδα από Γερμανία και Βέλγιο

Ο Sunweb θα πετάξει από το γερμανικό αεροδρόμιο Βέετσε σε Κρήτη και Ρόδο για πρώτη φορά αυτό το Σαββατοκύριακο.
Οι κρατήσεις για Ελλάδα πάνε καλά, σύμφωνα με εκπρόσωπο του ταξιδιωτικού οργανισμού. Επίσης οι μισοί ταξιδιώτες του Sunweb για την χώρα μας θα αναχωρήσουν φέτος από τις Βρυξέλλες σε σύγκριση με τις προηγούμενες διακοπές του Μαΐου.

Οι Ολλανδοί από τα ανατολικά της χώρας επιλέγουν σε μεγάλο βαθμό το αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ Βέετσε, ακριβώς δίπλα στα σύνορα του Λιμβούργου με τη Γερμανία.

Οι ταξιδιώτες αποφεύγουν το Schiphol λόγω του χάους του περασμένου έτους, δήλωσε εκπρόσωπος του Sunweb Group, που περιλαμβάνει τα εμπορικά σήματα Sunweb και Eliza Was Here.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο «η πτήση από ένα γερμανικό αεροδρόμιο όπως το Βέετσε ή οι Βρυξέλλες είναι φθηνότερη για τους Ολλανδούς λόγω του χαμηλότερου φόρου επιβατών αεροπορικών μεταφορών. Το κόστος στάθμευσης είναι επίσης χαμηλότερο και περνούν τον έλεγχο ασφαλείας πιο γρήγορα».

Η επιλογή ενός αεροδρομίου εξαρτάται επίσης από το πού ζουν οι άνθρωποι, είπε ο εκπρόσωπος.

Οι άνθρωποι που ζουν στα δυτικά της χώρας είναι πιο πιθανό να επιλέξουν το αεροδρόμιο του Ρότερνταμ της Χάγης.
Περίπου 20% περισσότεροι επιβάτες θα αναχωρήσουν από αυτό το αεροδρόμιο αυτές τις αργίες του Μαΐου σε σύγκριση με πέρυσι.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι Ολλανδοί έκαναν κράτηση πτήσεων από το Ντίσελντορφ λίγο πιο συχνά, σύμφωνα με το Zoover.

Σε εκείνη την περίοδο, το 34% των ταξιδιωτών έκλεισαν πτήση από το γερμανικό αεροδρόμιο. Μόνο ένας στους τρεις ήθελε να πετάξει από το Schiphol.

Πολλά αεροπλάνα προς δημοφιλείς προορισμούς διακοπών στο Zoover, όπως η Τουρκία και η Αίγυπτος, αναχωρούν από γερμανικά αεροδρόμια.

«Λόγω των ειδήσεων για τους σεισμούς, υπάρχουν λιγότερες κρατήσεις για την Τουρκία, αλλά αυτό άρχισε να αυξάνεται ξανά τις τελευταίες εβδομάδες», δήλωσε ο Stere Hook διευθυντής του Zoover.

Το Schiphol θα εξακολουθεί να είναι το πιο δημοφιλές αεροδρόμιο για το 2023, προέβλεψε το Zoover.

Πέρυσι ήταν εξαιρετικά απασχολημένο στο Schiphol κατά την περίοδο των σχολικών διακοπών Απριλίου-Μαΐου, κυρίως λόγω ελλείψεων προσωπικού.

Ως αποτέλεσμα, οι ταξιδιώτες έπρεπε να περιμένουν για ώρες στα σημεία ελέγχου ασφαλείας. Λόγω της τεράστιας ουράς έχασαν τις πτήσεις τους, σε πολλές περιπτώσεις.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, το Schiphol ανακοίνωσε ότι θα αναγκάσει τις αεροπορικές εταιρείες στο αεροδρόμιο να μειώσουν τον μέγιστο αριθμό επιβατών που αναχωρούν κατά περίπου 5% για να αποφευχθεί ο κίνδυνος καθυστερήσεων.