Σύνταξη: tourismtoday.gr

Με ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας προειδοποιεί τους πολίτες της για κινδύνους αν ταξιδέψουν στη Ρόδο, την Κέρκυρα και την Εύβοια, εξαιτίας των δασικών πυρκαγιών.

Το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών κατέταξε τα τρία νησιά της Ελλάδας σε «κίτρινο» από «πράσινο».
Συνιστά στους ταξιδιώτες από την Ολλανδία που θέλουν να επισκεφθούν ένα από αυτά τα νησιά θα πρέπει πρώτα να επικοινωνήσουν με τον ταξιδιωτικό οργανισμό τους.

Υπενθυμίζεται πώς χθες η Ολλανδία αναπροσάρμοσε την ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα λόγω των δασικών πυρκαγιών, αλλά εξακολουθούσε να έχει την χώρα στο «πράσινο» προειδοποιώντας ότι η κατάσταση αλλάζει ραγδαία.

Συνεχίζεται ο επαναπατρισμός Ολλανδών από την Ρόδο

Οι περισσότεροι Ολλανδοί που ήθελαν να φύγουν από τη Ρόδο -που για 8η μέρα έχει παραδοθεί στις φλόγες- είναι ήδη στη χώρα τους. Ωστόσο κάποιοι παραμένουν στα βόρεια του νησιού.

Μια πτήση της Transavia έκανε ενδιάμεση στάση στη Ρόδο από τη Λέσβο τη Δευτέρα για να παραλάβει 70 Ολλανδούς τουρίστες που ταξίδευαν μέσω της Sunweb.
Ανάμεσα τους βρίσκονταν και Βέλγοι, που από το Schiphol μεταφέρθηκαν με πούλμαν στην χώρα τους.
Η TUI fly πέταξε επίσης από το ελληνικό νησί στο Schiphol το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με την Corendon και τη Sunweb, σχεδόν όλοι οι πελάτες τους στο νησί έχουν πλέον επιστρέψει.

Ταξιδιωτικοί οργανισμοί όπως οι Sunweb, Prijsvrij, Corendon και TUI ακύρωσαν προηγουμένως τα πακέτα με διακοπές στα νότια της Ρόδου, που θα συνεχιστούν αργότερα.

Οι κάτοικοι της Ολλανδίας στα νησιά που χρειάζονται πληροφορίες μπορούν να καλέσουν την Ελληνική Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων, στο +30 210 3681259 και στο +30 210 3681350 .

«Να ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες των τοπικών αρχών και να τηρείτε τις οδηγίες ασφαλείας. Παρακολουθήστε στενά τα τοπικά μέσα ενημέρωσης», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών.