Ολοκληρώθηκε το έργο σηματοδότησης και ηλεκτρονικής αλληλεξάρτησης του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού του Μαυροβουνίου που βρίσκεται στην πρωτεύουσα της χώρας, Πονγκόριτσα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΡΓΟΣΕ.

Το συγκεκριμένο έργο είναι και το πρώτο που ανέλαβε η ΕΡΓΟΣΕ στο εξωτερικό, στα πλαίσια του επιτυχημένου προγράμματος εξωστρέφειάς της, που υποστηρίχθηκε και υποστηρίζεται ενεργά από την Διοίκηση της Εταιρείας και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Το  έργο έχει ιδιαίτερη αξία γιατί αποτελεί την πιλοτική εφαρμογή των νέων συστημάτων σηματοδότησης και ηλεκτρονικής αλληλεξάρτησης που εγκαταστάθηκαν στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της χώρας, η οποία έχει προγραμματίσει παρόμοιες εργασίες και στους υπόλοιπους 16 σιδηροδρομικούς σταθμούς του δικτύου της.

Οι εργασίες του έργου ολοκληρώθηκαν στις 30 Σεπτεμβρίου 2018, με απόλυτη επιτυχία, χωρίς καμία υπέρβαση του προϋπολογισμού και με καθυστέρηση μόλις 19 ημερών, οφειλόμενη αποκλειστικά σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Το σχετικό Πιστοποιητικό Επιτυχούς Ολοκλήρωσης (Taking Over Certificate – “ToC”) εκδόθηκε από την ΕΡΓΟΣΕ στα πλαίσια του ρόλου της ως Διευθύνουσας Υπηρεσίας του έργου στις 18 Ιανουαρίου 2019.

Το ToC ανακοινώνει την επιτυχή ολοκλήρωση της κατασκευαστικής περιόδου του έργου την 30η Σεπτεμβρίου 2018 και την έναρξη της περιόδου δοκιμών (Defects and Notification Period – “DNP”), διάρκειας ενός έτους, κατά την οποία επιτελείται η παρακολούθησης της λειτουργίας του κατασκευασθέντος έργου.

Ήδη, και μετά την παρέλευση 6 μηνών, περιόδου που θεωρείται κρίσιμη για την παρακολούθηση του έργου, δεν έχει παρουσιαστεί οποιοδήποτε πρόβλημα κατά τη λειτουργία του.

Η ολοκλήρωση της περιόδου δοκιμών θα γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου 2019, ενώ η τελική ολοκλήρωση των υπηρεσιών συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Μαυροβουνίου για το έργο αυτό θα γίνει στις 31 Ιανουαρίου 2020.