Σύνταξη: tourismtoday.gr

Μετά από 141 χρόνια σκληρής δουλειάς, οι τέσσερις κύριοι πύργοι της εκκλησίας Sagrada Família, της εκπληκτικής βασιλικής του Γκαουντί και εμβληματικού συμβόλου της Βαρκελώνης, έχουν επιτέλους ολοκληρωθεί.

Μόλις κατασκευαστεί και ο έκτος και ο τελευταίος κεντρικός πύργος -που αναμένεται να συμβεί το 2026- η κατασκευή της εκκλησίας, η οποία ξεκίνησε το 1882, θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως.

Το έτος 2026 έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς συμπίπτει με την 100ή επέτειο του θανάτου του αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί, εκπροσώπου του καταλανικού μοντερνισμού.

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της Turespana, «η υπέροχη εκκλησία αποτελεί εδώ και χρόνια ένα αγαπημένο κομμάτι του ορίζοντα της Βαρκελώνης.
Παρόλα αυτά, η συνεχής παρουσία των σκαλωσιών έχει γίνει ένα οικείο θέαμα τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους ξένους ταξιδιώτες.

Οι σκαλωσιές των τεσσάρων πύργων θα κατέβουν σύντομα, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή στη Sagrada Família, η οποία αποτελεί και τον τελευταίο τόπο ανάπαυσης του διάσημου αρχιτέκτονα της.»

Η επίσημη τουριστική αρχή της Ισπανίας ανέφερε ότι «η ομάδα που είναι υπεύθυνη για τον καταγεγραμμένο από την UNESCO χώρο επικεντρώνεται τώρα στην ολοκλήρωση του κεντρικού πύργου, ο οποίος συμβολίζει τον Χριστό.
Στην κορυφή του, ο πύργος αυτός θα διαθέτει ένα άγαλμα του Ιησού, μια προσθήκη που θα αναβαθμίσει την Sagrada Familia ως μια από τις ψηλότερες εκκλησίες στον κόσμο».

Επιπλέον, η Turespana σημείωσε ότι «η φήμη της La Basílica de la Sagrada Família απορρέει κυρίως από την ημιτελή της κατάσταση» και ότι η διαδικασία κατασκευής «παρεμποδίστηκε από το γεγονός ότι ο Καταλανός αρχιτέκτονας δεν άφησε πίσω του ολοκληρωμένα σχέδια».

Οι τέσσερις εξ ολοκλήρου κατασκευασμένοι πύργοι είναι διακοσμημένοι με γλυπτά που αναπαριστούν φτερωτές μορφές που συνδέονται με τους Ευαγγελιστές, από την ίδρυση της εκκλησίας.