Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε, στις 24 Ιανουαρίου 2023, το 1ο Υβριδικό Διεθνές Φόρουμ Οικονομίας της Ευεξίας «Από την Ευκαιρία σε μια Επιτυχή Ανάπτυξη – Η Ελληνική Περίπτωση», το οποίο διοργάνωσε το Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας (ΕΛ.Ι.ΤΟΥΡ) σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ).

Το φόρουμ, το οποίο τέλεσε υπό την αιγίδα του Enterprise Greece, των Υπουργείων Τουρισμού και Υγείας καθώς και της Περιφέρειας Αττικής, ανέδειξε τα στρατηγικά και ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, που μπορούν να την καταστήσουν ως έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τον διεθνή επισκέπτη κάθε εποχή του χρόνου.

Την έναρξη της εκδήλωσης κήρυξε με τον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Αττικής, Πρόεδρος της ΕΛΙΤΟΥΡ & Προέδρος του ΙΣΑ, κ. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος υπογράμμισε, ότι η ανάδειξη της Ελλάδας, ως Προορισμού Υγείας και Ευεξίας, οφείλει και δικαιούται να είναι αντάξια προς την κορυφαία δημοτικότητα της χώρας στο παγκόσμιο τουριστικό κοινό.

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η κα Andreea Moraru, Περιφερειακή Διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.

Κατά την διάρκεια του Φόρουμ αναδείχθηκαν από διεθνώς κορυφαίους εμπειρογνώμονες και διαμορφωτές της παγκόσμιας κοινής γνώμης στον τομέα του Τουρισμού Υγείας και Ευεξίας οι ευκαιρίες, που έχει η χώρα μας, να δημιουργήσει το δικό της ισχυρό στίγμα στο παγκόσμιο χάρτη Ευεξίας.

Παρουσιάστηκαν επιπροσθέτως οι λόγοι και οι παράγοντες, για τους οποίους η Ελλάδα δεν έχει λάβει ακόμη την ταυτότητα της «χώρας Wellness».

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε επίσης στις πρωτοβουλίες και τα μέτρα, που οφείλει να λάβει η κυβέρνηση για την ενίσχυση των επενδύσεων στον τομέα Τουρισμού Υγείας & Ευεξίας καθώς και στην αναγκαιότητα της συνέργειας μεταξύ των αρμόδιων θεσμικών φορέων.

Το ακροατήριο συνεχάρη με ενθουσιασμό και κατ’ επανάληψη τους διοργανωτές του Φόρουμ, για την πολύ επιτυχημένη διεξαγωγή του, γεγονός που αποδεικνύει την επιτυχία του 1ου Υβριδικού Παγκόσμιου Φόρουμ Οικονομίας Ευεξίας και ενθαρρύνει την λήψη καινοτόμων πρωτοβουλιών καθώς και τη δυναμική υλοποίησή τους.