Στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά πραγματοποιήθηκε, από τις 10 έως και τις 13 Μαΐου, η 18η Έκθεση Επαγγελματικών Επανδρωμένων Σκαφών Αναψυχής “East Med Yacht Show” 2019, αφήνοντας θετικές εντυπώσεις.

Η έκθεση διαδραμάτισε και φέτος καταλυτικό ρόλο στην προώθηση του ελληνικού επαγγελματικού σκάφους, σε διεθνές επίπεδο.

“Η φετινή έκθεση ήταν η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ”, όπως επεσήμανε ο κ. Αντώνης Στελλιάτος, Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (Ε.Π.Ε.Σ.Τ.).

“Οι χιλιάδες επισκέπτες της είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν ότι αυτή η µορφή εναλλακτικού τουρισµού δεν είναι απαγορευτική για τον προϋπολογισμό τους. Αντίθετα, διαπίστωσαν ότι µπορούν να ναυλώσουν σκάφη, δαπανώντας ακριβώς τα ίδια χρήµατα µε αυτά που θα έδιναν σε ένα ξενοδοχείο”.

Το ελληνικό σαλόνι σκαφών, χάρη στη συνεχή προσπάθεια των τελευταίων 18 ετών, έχει αναδειχθεί σε θεσμό και έχει κερδίσει παγκόσμια αναγνώριση και την αποδοχή σημαντικών επαγγελματιών του χώρου, ναυλομεσιτών, ανταποκριτών και δημοσιογράφων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η D-Marin, Marina Zea φιλοξένησε το East Med Yacht Show, για 4η συνεχή χρονιά και ως Event Host συνέβαλε καθοριστικά στη διεξαγωγή του, εξασφαλίζοντας τους απαιτούμενους χώρους για τον ελλιμενισμό των σκαφών και την τοποθέτηση περιπτέρων, ενώ διέθεσε και το προσωπικό της για την κάλυψη των αναγκών της διοργάνωσης.

Στην προβλήτα Α’ της Μαρίνας Ζέας, πραγματοποιήθηκε και το cocktail party, με το οποίο ολοκληρώθηκε η εντυπωσιακή τελετή έναρξης του East Med Yacht Show 2019, η οποία ξεκίνησε από τον προαύλιο χώρο του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, όπου απηύθυναν χαιρετισμούς οι επίσημοι και κόπηκε η κορδέλα των εγκαινίων.

Στα φετινά εγκαίνια, τα οποία συντόνισε η κ. Καλλιόπη Ευσταθίου, CEO του Οργανωτικού & Συντονιστικού Γραφείου της έκθεσης Trinity Events, την παράσταση έκλεψαν το φαντασμαγορικό χορευτικό show με πυροτεχνήματα και φωτιές, καθώς και τα επιβλητικά yachts της φετινής έκθεσης, που πρόσθεσαν μία ξεχωριστή ατμοσφαιρική νότα στην εκδήλωση.

Eπίσης, βραβεύθηκε ο ο τιμώμενος στη 18η Έκθεση Δήμος Κεφαλλονιάς για την προσφορά του στον ελληνικό θαλάσσιο τουρισμό, ενώ έγινε ειδική μνεία στο Λιμενικό Σώμα που φέτος γιορτάζει 100 χρόνια από την ίδρυσή του.