Σύνταξη: tourismtoday.gr

Για τις επαφές που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της 8ης Συνόδου Μικτής Οικονομικής Επιτροπής Ελλάδας-Ινδίας, μίας αγοράς-στόχου του ελληνικού τουρισμού, καθώς και για τη σύσταση γραφείου ΕΟΤ στη Μελβούρνη μιλά, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή της στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, η Ολυμπία Αναστασοπούλου, γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του υπουργείου Τουρισμού.

«Η αγορά της Ινδίας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εμάς, είναι μία αγορά η οποία έχει πολλά εκατομμύρια, πολλούς τουρίστες που μπορούν να έρθουν στη χώρα, μπορούν να ξοδέψουν αρκετά χρήματα, μένουν για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα στη χώρα μας και επίσης είναι μία αγορά στην οποία μπορούμε να εφαρμόσουμε τη νέα εθνική στρατηγική που ετοιμάζουμε τώρα στο υπουργείο μας και υπερβαίνει το μοντέλο “ήλιος-θάλασσα” και εκτείνεται χωρικά και χρονικά σε μία επέκταση πρώτον επτάμηνης και στη συνέχεια δωδεκάμηνης τουριστικής περιόδου και δεύτερον σε διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος, της ολιστικής τουριστικής εμπειρίας. Οι Ινδοί ενδιαφέρονται να έχουν μια εμπειρία πέρα από το “ήλιος-θάλασσα”. Η Ινδία είναι μία από τις αγορές-στόχους στις οποίες επενδύουμε αυτή τη στιγμή ως υπουργείο Τουρισμού και ως Ελλάδα», επισημαίνει η Ολυμπία Αναστασοπούλου.

«Θα ήθελα να αναφερθώ στην πρόσφατη συνάντηση που είχα με τον πρόεδρο της ελληνικής κοινότητας της Μελβούρνης, τον κύριο Βασίλειο Παπαστεργιάδη. Στις άμεσες προτεραιότητές μας είναι να δημιουργηθεί εκ νέου γραφείο ΕΟΤ στη Μελβούρνη τώρα, διότι παλαιότερα υπήρχε. Βεβαίως συζητήσαμε και για την ενίσχυση των απευθείας αεροπορικών συνδέσεων Ελλάδας-Αυστραλίας, το οποίο δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται, αλλά είναι πρόθεσή μας να το παλέψουμε και να γίνει», τονίζει η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

https://soundcloud.com/user-665020045/olympia-anastasopoyloy-ston