Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι λάτρεις των σπορ από την Κίνα βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τους Ασιάτες τουρίστες που κυριαρχούν στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
Ο αριθμός τους σημείωσε μερικές από τις μεγαλύτερες αυξήσεις παγκοσμίως στην πρωτεύουσα της Γαλλίας στη διάρκεια των αγώνων.

Τα ταξίδια στο Παρίσι από την Κίνα και την Ιαπωνία είναι υψηλότερα σε σχέση με άλλα μέρη φέτος, αυξημένα 250% σε σύγκριση με το 2023.

Ταυτόχρονα, η μέση διάρκεια παραμονής των ταξιδιωτών από την Ασία στο Παρίσι αυξήθηκε 20% τον Ιούλιο και τον Αύγουστο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, με τους Κινέζους, τους Νοτιοκορεάτες και τους τουρίστες από το Χονγκ Κονγκ να διαμένουν περισσότερο.

Τα τελευταία στοιχεία από την VSF Global αποκαλύπτουν ότι οι αιτήσεις βίζας των Κινέζων πολιτών για ταξίδια στο εξωτερικό έχουν φτάσει το 70% των επιπέδων πριν από την πανδημία.

Οπως υπογραμμίζεται “η China Eastern Airlines ανέφερε ραγδαία αύξηση της ζήτησης για πτήσεις μεταξύ Κίνας και Γαλλίας από το 2023 και τα αεροπλάνα της λειτουργούν με σχετικά υψηλή πληρότητα 84%, ενώ τα ταξίδια τον Ιούλιο του 2024 αυξήθηκαν 3,94% σε μηνιαία βάση”.

Ο αυξανόμενος αριθμός Κινέζων επισκεπτών τροφοδοτείται επίσης από την αυξημένη χωρητικότητα πτήσεων και τις νέες απευθείας πτήσεις προς τη Γαλλία από μεγάλους αερομεταφορείς όπως η China Eastern Airlines, η China Southern Airlines και η Xiamen Airlines που θα συνεχιστούν μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Με βάση τα στοιχεία από το Τουριστικό Συμβούλιο στο Παρίσι, το οποίο διοργάνωσε την τελετή έναρξης των Αγώνων στον Σηκουάνα, αναμένονται 11,3 εκατομμύρια επισκέπτες κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών εβδομάδων, εκ των οποίων μόνο 1,5 εκατομμύρια θα είναι διεθνείς ταξιδιώτες.