Αυξημένες επενδύσεις για την τόνωση του τομέα των αεροπορικών μεταφορών του Ομάν. Στο πλαίσιο στρατηγικής στήριξης της ανάπτυξης του τουρισμού, εντείνει τις επενδύσεις στις αεροπορικές μεταφορές, αναγγέλλοντας την άφιξη νέου στόλου αεροσκαφών, νέα δρομολόγια προς τη Βόρεια Αφρική και την Ευρώπη και την επέκταση των υφιστάμενων πτήσεων.

Η επένδυση στην Oman Air αποτελεί κεντρικό στοιχείο των ευρύτερων σχεδίων του Σουλτανάτου για την τόνωση της ανάπτυξης του τουρισμού σύμφωνα με το ένατο πενταετές αναπτυξιακό σχέδιο (2016-2020) και μιας ευρύτερης στρατηγικής οικονομικής διαφοροποίησης που προσδιορίζει τον τουρισμό ως ένα από τους τρεις τομείς με ισχυρό δυναμικό επέκτασης.

Με την υιοθέτηση ενός επιχειρησιακού μοντέλου προσανατολισμένου στον προορισμό, η Oman Air ελπίζει να έχει την πρόσφατη επιτυχία της Ισλανδίας, η οποία κατάφερε να καταγράψει επιτυχία στην ανάπτυξη του τουρισμού επενδύοντας στον εθνικό αερομεταφορέα Icelandair.

Ο αριθμός των επιβατών της αεροπορικής εταιρείας αυξήθηκε κατά 10,9% πέρυσι φτάνοντας τα 8,5 εκατομμύρια, ενώ ο αριθμός των πτήσεων υπερδιπλασιάστηκε από 31.000 σε 68.500.

Η Oman Air θα ξεκινήσει τρεις νέες διαδρομές στο πλαίσιο του σχεδίου επέκτασης του 2018, με πτήσεις προς Καζαμπλάνκα, Κωνσταντινούπολη και Μόσχα που θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Οκτώβριο αντίστοιχα, σε συνέχεια των συνδέσεων με το Μάντσεστερ και το Ναϊρόμπι που ξεκίνησαν πέρυσι.

Η αεροπορική εταιρεία επιδιώκει επίσης να ενισχύσει τη θέση της στην ινδική αεροπορική αγορά. Στόχο έχει να υπερδιπλασιάσει τις πτήσεις προς τη χώρα και να διερευνήσει τη σκοπιμότητα ανοίγματος νέων δρομολογίων προς Αχμενταμπάντ, Καλκκάτα και Μανγκαλόρ.

Μέχρι το 2030, η αεροπορική εταιρεία αποσκοπεί στην επέκταση της με 39 εκατομμύρια επιβάτες. Και για να επιτύχει αυτό το στόχο, ο μεταφορέας έχει επενδύσει σε ένα νέο στόλο αεροσκαφών, με την άφιξη ενός Boeing 737 Max τον περασμένο Φεβρουάριο. Το 737 Max είναι το πρώτο από τα 30 που αγόρασε απευθείας από την Boeing, άλλα πέντε έχουν προγραμματιστεί για παράδοση φέτος, ενώ τα υπόλοιπα θα ενταχθούν στο στόλο τα επόμενα χρόνια.

Για να διευρύνει τη χωρητικότητα σε μεγάλες αποστάσεις και να στοχεύσει περισσότερους προορισμούς στην Ευρώπη και την Ανατολική Ασία, τον Δεκέμβριο του 2017 ο αερομεταφορέας αγόρασε επίσης ένα Boeing 787-9 Dreamliner, ενώ άλλα τέσσερα ακόμη αναμένονται για παράδοση το 2018.

Οι αυξημένες επενδύσεις σε αεροπορικές συνδέσεις υποστηρίζονται επίσης από την επέκταση των υποδομών στους αερολιμένες.

Στο διεθνές αεροδρόμιο Muscat (MIA), επενδύονται $ 1,8 δισ. για την κατασκευή ενός νέου τερματικού σταθμού 580.000 τετραγωνικών μέτρων που πρόκειται να ανοίξει στις 20 Μαρτίου, ενώ ένας νέος τερματικός σταθμός 8.500 τ.μ. στο αεροδρόμιο του Duqm έχει προγραμματιστεί να ανοίξει φέτος, ενισχύοντας την ετήσια χωρητικότητα κατά 500.000 επιβάτες.