Αλαλούμ και τεράστια ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες, με ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων στα αεροδρόμια Heathrow, Gatwick στο Λονδίνο, λόγω καιρού.

Η ομίχλη καθήλωσε στην πίστα τα αεροσκάφη.

Στο Heathrow πτήσεις ακυρώθηκαν, στο Gatwick οι καθυστερήσεις ήταν πάνω από 5 ώρες, ενώ προβλήματα δημιουργήθηκαν και σε άλλα αεροδρόμια.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία (Met Office) έχει εκδώσει κίτρινη προειδοποίηση για την ομίχλη, που καλύπτει μεγάλο μέρος της Αγγλίας και της ανατολικής Ουαλίας μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης.

Η British Airways ακύρωσε λόγω χαμηλής ορατότητας περισσότερες από 50 πτήσεις προς/από Heathrow, συμπεριλαμβανομένων των δρομολογίων για Βρυξέλλες, Δουβλίνο, Εδιμβούργο, Φρανκφούρτη, Γενεύη, Αμβούργο, Μάντσεστερ, Μιλάνο και Ρώμη, ενώ με έξι ώρες καθυστέρηση πραγματοποιήθηκε το δρομολόγιο της Iberia στη Μαδρίτη.

Τις τελυταίες μέρες, 100 αεροπορικές πτήσεις ακυρώθηκαν στο Heathrow, 65 στο London City, 12 στο Εδιμβούργο, 6 στο Μάντσεστερ και 5 στο Σαουθάμπτον.

Οι επιβάτες, σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν δικαιούνται αποζημίωση σε μετρητά, αλλά οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να τους παρέχουν γεύματα και εάν χρειάζεται και διαμονή.