Σύνταξη: tourismtoday.gr

H Ομοσπονδία Ολλανδικών Συνδικάτων (FNV) θα προχωρήσει σε ομαδική αγωγή κατά των επιχειρήσεων διαχείρισης αποσκευών και φορτίου που δραστηριοποιούνται στο αεροδρόμιο Schiphol.
Όπως υποστηρίζουν μεταξύ άλλων, λόγω έλλειψης προσωπικού οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο τμήμα έχουν καταπονηθεί σωματικά.

H FNV από τον Σεπτέμβριο μέχρι τώρα έχει πάνω από 400 καταγγελίες από υπαλλήλους που φορτώνουν τις βαλίτσες στους χώρους αποσκευών.
Οι εργαζόμενοι ανέφεραν στο σωματείο προβλήματα υγείας σχετικά με την πλάτη, τους ώμους, τον αυχένα και τα γόνατα.

«Τα προβλήματα προκαλούνται από έναν συνδυασμό βαριάς εργασίας και τεράστιας υποστελέχωσης, με αποτέλεσμα τεράστιο φόρτο», σύμφωνα με το FNV.

Τώρα η Ομοσπονδία ζητά αποζημίωση για τους εργαζόμενους καθώς και να αλλάξει η τεχνική στο Schiphol, «επειδή η φυσική καταπόνηση είναι ακόμα πολύ βαριά», δήλωσε ο David van de Geer σύμβουλος του FNV.

Τον Σεπτέμβριο, η Επιθεώρηση Εργασίας διαπίστωσε ότι οι εργαζόμενοι στους χώρους διαχείρισης αποσκευών και φορτίου του αεροδρομίου εξακολουθούσαν να σηκώνουν μεγάλες ποσότητες βαρέων αντικειμένων.
Ήδη πριν από 12 χρόνια, οι χειριστές αποσκευών, το Schiphol και η Επιθεώρηση συμφώνησαν ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να εκτελούν υπερβολικά βαριά έργα.

Η Ομοσπονδία προετοιμάζεται για ομαδική αγωγή. Ωστόσο δεν είναι ακόμη σαφές πότε θα φτάσει το θέμα στα δικαστήρια.
«Θα πρέπει να συλλέξουμε πρώτα όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με τις καταγγελίες, κάτι που είναι μια χρονοβόρα διαδικασία», δήλωσε η Daphne van Doorn, δικηγόρος της FNV.

Στις αρχές αυτού του μήνα, το αεροδρόμιο Schiphol ανακοίνωσε ότι ενδέχεται εφαρμόσει ξανά ένα όριο στον μέγιστο αριθμό στις αναχωρήσεις επιβατών από τον Μάιο και κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι εξακολουθεί να υπάρχει σημαντική έλλειψη στον αριθμό των χειριστών αποσκευών.