Νέοι, ελκυστικοί προορισμοί πρωταγωνιστούν στο χειμερινό πρόγραμμα 2017/18, των αεροπορικών εταιρειών του Ομίλου Lufthansa (Lufthansa, Swiss International Air Lines, Austrian Airlines, Brussels Airlines και Eurowings).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ομίλου, οι επιβάτες θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν το υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης, ποιότητας και αξιοπιστίας σε πολλά νέα δρομολόγια και μέσα από ένα ενισχυμένο πρόγραμμα με περισσότερες από 18.000 πτήσεις κοινού κωδικού με 30 περίπου συνεργαζόμενες αεροπορικές εταιρείες, προσφέροντας ένα παγκόσμιο δίκτυο δρομολογίων.

Συνολικά στο χειμερινό πρόγραμμα πτήσεων για το 2017/18, οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου Lufthansa θα προσφέρουν στους επιβάτες τους 24.922 εβδομαδιαίες πτήσεις σε όλο τον κόσμο συνδέοντας 288 προορισμούς σε 106 χώρες.

Στο χειμερινό πρόγραμμα πτήσεων που θα ισχύσει από την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017 έως το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018, τα σημαντικότερα νέα δρομολόγια των αεροπορικών εταιρειών του Ομίλου Lufthansa είναι:

Lufthansa

Από τις 8 Νοεμβρίου 2017, η Lufthansa θα προσφέρει πτήσεις μεταξύ Βερολίνου και Νέας Υόρκης (ΗΠΑ) πέντε φορές την εβδομάδα κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Σάββατο, ενώ επαναφέρει την σύνδεση Ντίσελντορφ – Μαϊάμι (ΗΠΑ) και οι πτήσεις θα εκτελούνται τρεις φορές την εβδομάδα (Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή).

Από τον κόμβο του Μονάχου θα εκτελούνται για πρώτη φορά πτήσεις προς το Πεκίνο έσσερις φορές την εβδομάδα, προς τη Βοστώνη (ΗΠΑ), το Δελχί (Ινδία) και τη Βομβάη (Ινδία).

Πτήσεις σε νέους χειμερινούς προορισμούς ξεκινά η Lufthansa και από Φρανκφούρτη στα τέλη Οκτωβρίου, σε Παμπλόνα (Ισπανία), Γένοβα, Μπάρι και Κατάνια (Ιταλία), Κουουσάμο (Φινλανδία), Κλουζ και Τιμισοάρα (Ρουμανία).

Από Φρανκφούρτη θα πραγματοποιεί επίσης πτήσεις και προς το Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα (Ισπανία), το Ρέικιαβικ (Ισλανδία), το Παλέρμο (Ιταλία) και το Πάντερμπορν.

Νέοι προορισμοί από το Μόναχο είναι σε Ναντη (Γαλλία), Γλασκώβη (Ηνωμένο Βασίλειο) και Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα (Ισπανία).

Swiss International Air Lines και Edelweiss

Η Swiss στο χειμερινό πρόγραμμα πτήσεων της, ανοίγει τα φτερά της για ένα νέο μακρινό προορισμό το Σάο Πάολο της Βραζιλίας.

Τα νέα δρομολόγια που ανοίγει σε κοντινούς προορισμούς είναι σε Βρέσλαου και Νις στη Σερβία, Βερολίνο και  Ντίσελντορφ, ενώ θα αυξήσει τη συχνότητα δρομολογίων της προς σε Μόσχα.

Η θυγατρική της Edelweiss, εμπλουτίζει το χειμερινό της πρόγραμμα προσθέτοντας τα Κανάρια Νησιά, ενώ για πρώτη φορά φέτος θα πραγματοποιεί πτήσεις προς το Ορλάντο (Φλόριντα).

Austrian Airlines

Νέος μακρινός προορισμός στο χειμερινό της πρόγραμμα για το 2017/18, από τις 25 Οκτωβρίου 2017, οι Σεϊχέλες καθώς και οι πτήσεις από Κολωνία και Βόννη -από τα τέλη Οκτωβρίου- στο Κέιπ Τάουν, που θα πετάει μία φορά την εβδομάδα.

Eurowings

Οι νέες πτήσεις από το αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ της Eurowings είναι προς τέσσερις εξωτικούς προορισμούς στην Καραϊβική, την Πούντα Κάνα στη Δομινικανή Δημοκρατία δύο πτήσεις την εβδομάδα, το Πουέρτο Πλάτα κάθε Πέμπτη και το Βαραδέρο (Κούβα) κάθε Παρασκευή και το Κανκούν στο Μεξικό μία φορά την εβδομάδα από τις 18 Δεκεμβρίου και μετά καθώς και σε Ζάγκρεμπ (Κροατία) τρεις φορές την εβδομάδα, Μαρακές (Μαρόκο) δύο φορές την εβδομάδα και Χουργκάντα στην Αίγυπτο μία φορά την εβδομάδα.

Στους νέους προορισμούς της Eurowings από το Μόναχο περιλαμβάνονται η Φουερτεβεντούρα, το Λανθαρότε, η Τενερίφη και η Γκραν Κανάρια (όλοι στις Καναρίους Νήσους), καθώς και το Μαρακές και η Λισαβόνα (Πορτογαλία).

Η αεροπορική εταιρεία θα πετάει επίσης από το Σάλτσμπουργκ προς δύο καινούργιους προορισμούς στο Ηνωμένο Βασίλειο – τέσσερις φορές την εβδομάδα προς Λονδίνο – Στάνστεντ και δύο φορές την εβδομάδα προς το Μπέρμιγχαμ και το Μάντσεστερ.

Brussels Airlines

Από τις 29 Οκτωβρίου και δύο φορές την εβδομάδα η Brussels Airlines θα συνδέει το αεροδρόμιο των Βρυξελλών με το Cabo Verde και την Ερυθρά Θάλασσα της Αιγύπτου (αεροδρόμια σε Χουργκάντα και σε Marsa Alam).

Από τον Φεβρουάριο και μετά με την Πάλμα ντε Μαγιόρκα και την Αλμερία.

Άλλοι νέοι προορισμοί στο χειμερινό πρόγραμμα της εταιρείας είναι Ενφίντα (Τυνησία) και Αγκαντίρ (Μαρόκο) καθώς και σε Φουνσάλ (Μαδέρα), Μπορντό (Γαλλία), δύο προορισμοί που μέχρι τώρα περιλαμβάνονταν μόνο στο θερινό πρόγραμμα.